|

İşkence gören çocukların babasına suç duyurusu

İşkenceye maruz kalan çocukların babası hakkında suç duyurusu Kayseri'de işkenceye maruz kalan çocukların babalarına suç duyurusunda bulunuldu.

Yeni Şafak
13:19 - 29/12/2015 Salı
Güncelleme: 11:24 - 29/12/2015 Salı
IHA

Geçtiğimiz hafta içi ortaya çıkan ve ülkeyi ayağa kaldıran görüntülere tepkiler çığ gibi büyüyor. Vatandaşlar farklı yollarla tepkilerini gösterirken, son olarak C.T.F. isimli şahıs tarafından çocukların babası A.A.'ya suç duyurusunda bulunuldu.



Kayseri Adliyesi'ne dilekçe vererek suç duyurusunda bulunan C.T.F.'nin vekili Avukat Ozan Kayhan, “Olay ile ilgili yayınlanan haberlerde komşuların evden gelen çığlık seslerini, dayak seslerini duydukları belirtilmiştir. Komşuların dahi böyle iğrenç bir şiddetten haberi varken şüphelinin haberinin olmaması düşünülemez. Çocukların vücutlarındaki morluk ve eziklikleri şüphelinin görmemiş olması da bir o kadar imkansızdır” dedi.




Olayda babanın büyük ihmali ve sorumsuzluğu bulunduğunu söyleyen Kayhan, “Yayınlanan haberlerde üvey anne S.A.'nın A.A.'nın yukarıda ismi verilen çocuklara insanlık dışı eziyet ettiği, cinsel sapıklığa varacak derecede istismar ettiği ortaya çıkmıştır. İ.A.'ya uygulanan şiddet neticesinde mesanesi patlamıştır. Küçük İ.A. 5 kez ameliyat olmuştur. Uzun süreli sistematik ve ağır uygulanan cinsel istismarın ve şiddetin babanın haberi ve onayı olmadan işlenmesi hayatın olağan akışına göre mümkün değildir” ifadesini kullandı.




Kayhan babanın da işkenceci anne kadar suçlu olduğunu vurgulayarak, “Komşuların dahi böyle iğrenç bir şiddetten haberi varken şüphelinin haberinin olmaması düşünülemez. Çocukların vücutlarındaki morluk ve eziklikleri şüphelinin görmemiş olması da bir o kadar imkansızdır. Şüpheli şiddete ve cinsel istismara uğrayan çocukların velayeti kendine verilmiş bir kişidir. Bu konuda şüpheli babanın da çok ağır kusuru mevcuttur. Şüpheli üvey anne S.A.'ya müdahale edememesi mümkün değildir. Bu durumda işlenen suçlarda şüphelinin olası kastı mevcuttur” şeklinde konuştu.



Baba A.A. hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Kayhan, “Şüpheli velayet sahibi olarak bu durumda olası kastın bulunması nedeniyle sorumludur. Üvey anne S.A. Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi dosyasında 46 yıl 9 ay hapis cezası almıştır. Velayet sahibi olan şüphelinin sorumluluğu nedeniyle bu suçun işlendiğini öğrenen müştekinin hassasiyeti nedeniyle suç duyurusunda bulunduk” açıklamasında bulundu.




#İşkenceye maruz kalan çocuklar
#işkenceci üvey anne
#Kayseri
8 yıl önce