
İstanbul'da 1 Ocak 2024 sabahı “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet yürüyüşü” düzenlendi. Yüz binlerce kişinin katıldığı yürüyüş ile hem şehitlerimiz anıldı hem de aylardır İsrail tarafından yoğun bombardımana maruz kalan Filistin halkı için tüm dünyaya destek çağrıları yapıldı. Birlik ve beraberlik ruhunun yansıtıldığı yürüyüş sonrası ise 'tevhid bayrağı' taşıyan İsmail Aydemir isimli vatandaş, 'hilafet bayrağı' taşıdığı gerekçesiyle yumruklu saldırıya uğradı. Söz konusu alçak saldırı üzerinden linç girişimleri yapıldı. Hilafet ve İslam üzerine girişilen çirkin linç girişimi büyük tepkiyle karşılanırken İstanbul 2 Nolu Barosu Başkanı Avukat Yasin Şamlı, muhalif kesimin cehaletini ortaya koyan açıklamada bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Şamlı, 'hilafet bayrağı' üzerinden başlatılan algı operasyonunu "Cehalet-Siyaset-İhanet" başlıklarıyla çürüttü.
İstanbul 2 Nolu Baro Başkanı Yasin Şamlı 'hilafet bayrağı' üstünden başlatılan algı operasyonunu üç başlıkla çürüttü. Şamlı sosyal medyadan yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı. Şamlı'nın açıklaması şöyle:
Milletimizin inancı ve değerleriyle mücadele etmek, başka milletlerin inanç ve değerlerini empoze ederek asimilasyon yapmaya çalışmak; emperyalist bir dayatmadır. Milletimize ve devletimize ihanettir. Bu ihanete zaman zaman maruz kalınmış ve hepsinin üstesinden gelinmiştir.
Hukuk ve adaleti üstün tutarak milletimizin ve ülkemizin birlik ve beraberliğinin gerekliliğini bir kez daha vurgulama ihtiyacı hasıl olmuştur. Saygıyla duyurulur. "












