|

İşte bu yüzden beka meselesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda’daki saldırı üzerinden Türkiye’ye verilen mesajların ilk olmadığını belirterek, Gezi olayları sırasındaki “Zulüm 1453’te başladı” yazılarını hatırlattı. “Bu vatanı bize çok görenler boş durmuyor” diyen Erdoğan şöyle konuştu: Bunların derdi doğrudan doğruya Türkiye’dir. Bunun için 31 Mart seçimleri bekâ meselesidir diyoruz, anladınız mı?

Yasin Yılmaz
04:00 - 17/03/2019 Pazar
Güncelleme: 03:22 - 17/03/2019 Pazar
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ, Çatalca, Gaziosmanpaşa ve Zeytinburnu mitinglerinde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde Yeni Zelanda’da Müslümanları hedef halan katliam vardı. Teröristin saldırıda kullandığı silahları Türk ve Müslüman düşmanı mesajlarla süslediğine dikkat çeken Erdoğan, saldırdıkları tüm değerlerin temsilcisi olarak Türkiye’yi gördükleri için hedef aldıklarını söyledi. Erdoğan, “Hatırlayınız, İstanbul’un sokaklarına ‘Zulüm 1453’te başladı’ yazıları Gezi olaylarında yazıldı mı? Bu Geziciler, başlarında da Bay Kemal’in olduğu bu Geziciler ‘Zulüm 1453’te başladı’ derken neyi kastediyorlardı? Yani İstanbul’un fethi, Bay Kemal’e ve onun sevenlerine göre bir zulümdü, değil mi?” dedi.


BU OYUNU DA YERLE YEKSAN EDECEĞİZ

Bu yüzden 31 Mart seçimlerinin bir beka meselesi olduğunu dile getiren Erdoğan, “İnşallah milletimizle birlikte nice oyunu bozduğumuz gibi bu oyunu da yerle yeksan edeceğiz” mesajını verdi. Erdoğan özetle şunları söyledi: “49 Müslüman kardeşimiz şehit edilmiş olabilir. Bu ne ilktir, ne de sondur. Rabbimiz ne buyuruyor? ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridiler, ancak siz bilemezsiniz.’ Onların bütün rızkı her şeyi Allah’a aittir. Bunların derdi doğrudan doğruya Rabia’dır. Tarihimizle, medeniyetimizle, inancımızla saldırdıkları tüm değerlerin temsilcisi olarak gördükleri için bizi hedef alıyorlar. İnşallah milletimizle birlikte nice oyunu bozduğumuz gibi bu oyunu da yerle yeksan edeceğiz. Bunun için 31 Mart seçimleri beka seçimidir diyoruz, anladınız mı? 31 Mart’ta sadece belediye başkanlarımızı seçmekle kalmayacağımızı, geleceğimizi de oylayacağımızı söylüyoruz.

BE NAMUSSUZ

(Terörist) İstanbul’a geleceğiz, tüm camileri, minareleri yıkacağız, diye zırvalamış. Be namussuz, Yeni Zelanda nire, Türkiye nire? Nasıl oluyor da dünyanın öteki ucundaki bir katil, Müslümanlarla ve Türklerle ilgili bunca fesatla kafası dolu olarak harekete geçirilebiliyor? İstanbul’a 3 gün bir gelmiş, 40 gün bir gelmiş. Şimdi çalışmalar yapılıyor.


YENİ ZELANDA HÜKÜMETİNE ÇAĞRI

Bunun bağlantısı nerelerle var, çıkaracağız. Ama tabi Yeni Zelanda’dan bunların hesabının sorulmasını istiyoruz. Öyle kuru kuruya, şöyle bir müddet yatsın, ondan sonra çıksın. Olmaz böyle şey. 49 insan... Bu bir katliam, bunun hesabının sorulması lazım. Aksi takdirde bu gidiş iyi bir gidiş değil.”

Terbiyesize bak

Erdoğan konuşmasında katliamın ardından “İslam dünyasından kaynaklanan terör” ifadelerini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert ifadeler kullandı. Erdoğan, “(Kılıçdaroğlu) Terbiyesize bak ‘İslam dünyasından kaynaklanan terör’ diyor. Yahu senin o Avustralyalı senatörden ne farkın var?. Şu hale bak ya, ne günlere kaldık? Terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu söyleyecek kadar izanını kaybetmiş, kendini kaybetmiş olan birisi, halkının yüzde 99’ü Müslüman olan bu ülkede siyaset yapıyor! Bay Kemal, sen terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu söylemeye ne yetkilisin, ne ehilsin. Sen önce kendini gözden geçir, kendini. Yahu senin o Avustralyalı senatörden ne farkın var? Sen zaten ta Kandil’dekileri Cudi’dekileri yanına alıp onlarla beraber yürüyüş yapan adamın ta kendisisin. Şu ifadeye bak ya. Terörün kaynağına ümmeti yerleştiren bu adama oy vermenin dahi ne kadar büyük bir vebal olduğunuartık anlayalım. Bu hesabı 31 Mart’ta verecek” ifadelerini kullandı.


  • 31 MART AP'YE CEVAP OLACAK
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam da İstanbul’da ‘Büyük Samsun Buluşması’na katıldı. Burada konuşan Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin Avrupa Parlamentosu’na cevap olacağını söyledi. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: Bir Türkiye var, ikinci bir Türkiye yok. Bakın Yeni Zelanda’da 49 kişi, 49 Müslüman öldürülüyor, hedefte neresi var? Türkiye var, bir de bu kardeşiniz var. 31 Mart’tan sonra farklı adımlar atacağız. 31 Mart aynı zamanda AP’ye bir cevap olacaktır. AP hangi kararı alırsa alsın hiçbir bağlayıcılığı yok. Ataşehir’de kurdukları rezidans düzeninden başkasını görmeyenler milletimizle aramızdaki gönül köprüsünü göremezler. Kulağını Kandil’den gelecek emirlere dikenler, elbette bizim aşkımızın kaynağını öğrenemezler. Ülkede savaş çığırtkanlığı yapanların yeri bellidir. Bedelini ödeyecekler. Az önce özellikle Orhan Bey’in (Orhan Gencebay) güftesini yaptığı eser, hele hele bestesi çıkınca sen seyret bunların feryadını. Bu eser çok yerli, çok milli bir eser. Müsaade ederseniz ben de kullanırım. Berhudar oldum.
  • ADAMDA YOLSUZLUĞUN HER TÜRÜ VAR
  • Erdoğan, sahte senet skandalı ile gündemden düşmeyen CHP ve İyi Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş için, “Adamda her türlü yolsuzluk var” ifadesini kullandı. Erdoğan şunları söyledi: “Ankara’da yine yolsuzluklar içinde olan bir aday bulmuşlar. Adamda her türlü yolsuzluk var. Buyurun ve bir senet... Hesabını veremiyor şu anda. Haydi ver hesabını! Bay Kemal bu, affedersin karşılıksız senediyle ortada dolaştığını sen izah et. Niye? Hepsi ortalıktan kaçıyorlar. Şimdi arkadaşlarımız da onları kovalıyor. Her seçim yeni bir başlangıçtır. Adaylarımız projeleriyle vizyonlarıyla gece gündüz çalışıyor. Ülkemiz tarihinin en büyük demokrasi reformlarını biz hayata geçirdik.”
  • BUNLAR HAÇLI KALINTILARI
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin yükselişi elbette Haçlı artıklarının zoruna gidecek. Ne kadar rahatsız olursa olsunlar, biz asla geri adım atmayacak, asla pes etmeyeceğiz. Bize saldıran Haçlı bozuntularına, bizi hedef alan katillere, o katillerin sırtını sıvazlayan odaklara sesleniyorum: Başaramayacaksınız. Yeniden bir Haçlı-Hilal mücadelesi istemiyoruz. Çok merak ediyorsanız gereği de olur, bunu da açıkça söylüyoruz” dedi.




#Recep Tayyip Erdoğan
#Yeni Zelanda
#31 Mart
#Beka
5 yıl önce