|

Kaçan 20 PKK’lı öldürüldü

Hakkari Çukurca’daki 4 şehit verdiğimiz saldırıyı 100 PKK’lı terörist grubunun gerçekleştirdiği belirlendi. Kandil’den yola çıkan teröristlere Gara, Zap ve Metina bölgesinde özellikle köylerde gizlenen teröristler de dahil oldu. Kaçmaya çalışan gruptan 20’si hava operasyonlarında öldürüldü. Mehmetçik 80 teröristin peşine düştü.

Fatih Özer
04:00 - 22/04/2019 lundi
Güncelleme: 02:26 - 22/04/2019 lundi
Yeni Şafak
Terörist grubun kaçış güzergahını tespit eden Mehmetçik, alçakların izini sürüyor.
Terörist grubun kaçış güzergahını tespit eden Mehmetçik, alçakların izini sürüyor.

Hakkari’de dört Mehmetçiğin şehit düştüğü saldırının detaylarına ulaşıldı. Saldırı talimatı Kandil’de yuvalanan PKK elebaşları tarafından verildi. Kandil’den yola çıkan teröristlere Gara, Zap ve Metina bölgesinde özellikle köylerde yuvalanan ve kendilerine sivil vatandaş görüntüsü veren teröristler de dahil oldu. Puslu havayı fırsat bilen PKK’lı teröristler, 100 kişilik grupla üs bölgesine geldi.

MEHMETÇİK PEŞLERİNDE

Kalleş saldırının ardından teröristler geldikleri yönden kaçmaya çalıştı. Bu güzergah tespit edilip hava ve kara harekatı ile 20 terörist öldürüldü. Diğer 80 teröristin gidebileceği tüm noktalar belirlenirken, çok sayıda askerin katıldığı operasyona çevre illerden de takviye ekipler destek verdi. Teröristlerin saklanma ihtimaline karşı çevredeki köy ve mağaralar kontrol altına alındı.

KAÇACAK YERLERİ YOK

İki yıldır düzenlenen hava ve kara harekatları ile Türkiye sınırına yakın terör kamplarının bir bir yok edildiğini belirten emekli Albay Yusuf Alabarda, “Mehmetçik kaçan PKK’lıları yakın takibe aldı. Kaçabilecekleri hiçbir yer kalmadı” dedi. Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ da Mehmetçiğin, kaçmaya çalışan terörist grubun peşinde olduğunu söyledi.


#Hakkari
#Çukurca
#PKK
il y a 5 ans