|

Kadına şiddetle mücadelede yeni yol haritası: Bu sözleşmeyle başlamadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı” tanıtım toplantısında 5 ana hedef, 28 strateji ve 227 faaliyetin yer aldığı yeni yol haritasını açıkladı. Erdoğan, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesiyle ilgili olarak da, “Kadına yönelik şiddetle mücadelemiz bu sözleşmeyle başlamadı, bu sözleşmeden çekilmeyle bitecek değildir” ifadelerini kullandı.

Osman Özgan
00:00 - 2/07/2021 Cuma
Güncelleme: 02:40 - 2/07/2021 Cuma
Yeni Şafak
Emine Erdoğan - Cumhurbaşkanı Erdoğan
Emine Erdoğan - Cumhurbaşkanı Erdoğan

Külliye’de düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı Tanıtım Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 5 ana hedefin yer aldığı yeni yol haritasını açıkladı:

  • Kadına şiddet meselesinde ortada bir mağdur varsa bir de fail mevcuttur. İşte bunun için iktidara geldiğimiz günden beri kadına yönelik şiddetle mücadele, öncelikli konularımız arasında yer almıştır.
    Bazı çevreler, 1 Temmuz itibarıyla resmen çekildiğimiz İstanbul Sözleşmesi’ni, kadına yönelik şiddetle mücadelede bir geriye gidiş olarak yansıtmaya çalışıyor.

TÜM KESİMLER ÇABA GÖSTERMELİ

Bizim kadına yönelik şiddetle mücadelemiz İstanbul Sözleşmesi’yle başlamadığı gibi bu sözleşmeden çekilmeyle de bitecek değildir.
Dün kadına yönelik şiddetle ve kadınların insan olarak sahip oldukları haklarını kullanabilmesi konusunda nasıl mücadele ediyorsak bugün de yarın da aynı mücadeleyi sürdüreceğiz.
Kadına yönelik şiddetin tamamen ortadan kalkması, tüm kesimlerin inancı ve çabasıyla mümkündür.

ŞİDDET TÜM ÜLKELERİN SORUNU

  • Kadına yönelik şiddeti, tıpkı salgınla mücadelede olduğu gibi siyasi tartışmalara malzeme etmeden, samimiyetle ve objektif bir şekilde ele almamız gerekiyor.
    Kadına yönelik şiddet tüm ülkelerin sorunudur. Bu küresel sorunu, tüm dünya gibi biz de yasal düzenlemeler, önleme, koruma ve kovuşturma alanlarında ihtisaslaşma ile aşmaya çalıştık.
    Yeni ulusal eylem planımız, var olan çalışmaları daha da ileriye taşıyarak, bu değişimi kucaklama amacı taşıyor.

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Kadına yönelik şiddetle mücadele aynı zamanda her biri canımızdan bir parça olan annemizin, eşimizin, kızımızın hakkını, hukukunu, onurunu korumanın da mücadelesidir.
Kadına yönelik şiddetle mücadele ancak toplumun tamamının iştirakiyle ve samimi katkısıyla başarıya ulaşabilir.
Eylem planımızın asıl amacı toplumun kadına yönelik şiddete bakış açısını etkilemeye, değiştirmeye ve duyarlılıklarını artırmaya yönelik farkındalık oluşturmaktır.

5 ana hedef 28 strateji

  • Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair 6284 sayılı kanunun yürürlüğe girmesinin, bu doğrultudaki en önemli dönüm noktası olduğunu belirten Erdoğan,
    “Türkiye bu kanunla dünyada kadına yönelik şiddetle mücadelede en kapsamlı ve etkili mevzuata sahip ülkeler arasında ilk sıralara çıkmıştır. Bu konuda çok önemli mesafeler kat etmemizi sağladı”
    dedi. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı’nın 2021-2025 yıllarını kapsadığını bildiren Erdoğan, “Planı, 5 ana hedef, 28 strateji ve 227 faaliyet şeklinde yapılandırdık” diye konuştu. Beş strateji belirlediklerini aktaran Erdoğan, bu stratejileri,
    “politikaların kapsayıcı şekilde hazırlanması ve uygulanması, şiddetin önlenmesi için kaynak ve yeterli bütçe elde edilmesi, güçlü koordinasyon ve sektörler arası iş birliği, eylem planlarının 81 ilde yürürlüğe konması, ulusal ve yerel düzeyde yürütülen çalışmaların dönemsel olarak izlenmesi ve değerlendirilmesi”
    şeklinde ifade etti.

Kurban bağışı Diyanet Vakfına

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfına kurban bağışında bulundu. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ortaklaşa yürütülen 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programımıza kurban bağışında bulundu”
ifadelerine yer verdi.
#Kadına Yönelik Şiddet
#İstanbul Sözleşmesi
#Recep Tayyip Erdoğan
3 yıl önce