|

Kalbine yenildi

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, evinde sabah sporu yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Önce Beykoz Devlet Hastanesi’nde, ardından Amerikan Hastanesi’nde 4 saat boyunca müdahale edilen Koç, kurtarılamadı. 56 yaşındaki işadamının cenazesi pazar günü toprağa verilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/01/2016 Cuma
Güncelleme: 08:23 - 22/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

Evinde sabah sporu yaparken kalp krizi geçiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kriz geçirdiği ilk anda spor hocası ve yardımcısı tarafından suni teneffüs yapılan Koç, hemen Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yaşam destek ünitesine bağlanan Koç, daha sonra helikopterle Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'ne getirildi. Doktorlar Koç'u yaklaşık 4 saat boyunca hayata döndürmeye çalıştı ancak 56 yaşındaki işadamı kurtarılamadı. Koç'un evde koşu bandı üzerinde spor yaparken aniden fenalaşarak yere yığıldığı, kalp krizi geçiren işadamının sağlık ekipleri gelmeden önce evde vefat etmiş olduğu iddia edildi.



15 DAKİKADA HASTANEDE


Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Süleyman Erdoğdu, ambulans çağrıldıktan 15 dakika sonra Koç'un hastaneye ulaştırıldığını belirterek, “Hasta ilk geldiğinde siyanoze, asistoli halinde idi, acilen entübe edilerek resistasyon başlandı. 1 saat sonra Amerikan Hastanesi'nden gelen kendi doktor ekibiyle birlikte kalp akciğer pompasına bağlanarak saat 10:10'da hastanemiz acilinden helikopterle Amerikan Hastanesi'ne nakli sağlanmıştır" şeklinde bilgi verdi. Amerikan Hastanesi Genel Müdürü Erhan Bulutcu ise “Sayın Mustafa Koç'u hem Beykoz Devlet Hastanesi'nde hem de Amerikan Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik. Hepimizin başı sağolsun" dedi.





MİDESİNİ KÜÇÜLTMÜŞTÜ


Mustafa Koç, 2002 yılında ABD'de sağlık kontrolünden geçtiğinde kalbine giden 3 damarının tıkalı olduğu saptanmış ve ameliyat edilmişti. Koç geçtiğimiz yıl ise mide küçültme ameliyatı olmuştu. Koç, son ameliyattan sonra sıkı bir diyete başlamış ve yaklaşık 40 kilo vermişti. Türkiye'nin en büyük holdinginin başındaki ismin ölüm haberi sonrası siyaset ve iş dünyasından çok sayıda isim taziye için hastaneye akın etti. Koç'un cenazesi, pazar günü Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek. Koç için taziyelerin ise bugünden itibaren 7 gün boyunca Elmadağ Divan Oteli'nde saat 16.00 ila 19.00 arası kabul edilecek.



Davos öncesi Külliye'deydi




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat eden işadamı Mustafa Koç'u önceki akşam saatlerinde Ankara'da kabul ettiği öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kabul, Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti. Kabulde, merhum Mustafa Koç ile Ali Koç da hazır bulundu. Görüşme sonrası özel uçağıyla İstanbul'a dönen Koç, ertesi sabah kalp krizi geçirdi. Koç, İsviçre'de Dünya Ekonomik Forumu'nun düzenlendiği Davos 'a gitmeyi planlıyordu.



Hep pozitif bakıyordu




Başbakan Ahmet Davutoğlu, Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda işadamı Mustafa Koç'un ölümüne ilişkin açıklama yaptı. Koç'un vefat haberini üzüntüyle öğrendiklerini ifade eden Başbakan, şunları söyledi: “Hastaneye kaldırıldığı andan itibaren takip ediyorduk, Sayın Ali Koç'u aradım, babaları Sayın Rahmi Koç ile birlikteydiler. Taziyelerimi ifade ettim. Koç Ailesi Türkiye'de ekonomik büyümenin merkezinde. Mustafa Koç hep Türkiye'nin kalkınması, sanayileşmesi bağlamında çok önemli katkılar yapmış bir isimdi. Şahsi olarak da tanıdığım şekliyle hep pozitif ve olumlu bakan yönüyle de iyi bir örnekti iş dünyasına. Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, başta babası Rahmi Koç olmak üzere Koç ailesine de başsağlığı diliyorum. Önemli bir kayıp, inşallah onun aile içinde sürdürmekte olduğu çalışmalar başarılı şekilde devam eder."





Golfe tutkundu




İşadamı Mustafa Vehbi Koç 1960 yılında İstanbul doğdu. 2003 yılından beri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Koç, evli ve iki kız çocuk babasıydı. Öğrenimini İsviçre Lyceum Alpinum Zuoz Yatılı Okulu'nda ve ABD'deki George Washington Üniversitesi'nde İşletme üzerine tamamlayan Koç, iyi derecede İngilizce ile Almanca bilmekteydi. Koç Ailesi'nin 3'üncü kuşak üyesi Mustafa Koç, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanlığı ve Eğitim Gönüllüleri Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği de yaptı. Golf, binicilik, havacılık ve scuba gibi sporlarla uğraşan Koç, Fenerbahçe Kulübü'nün de kurucu üyesiydi. İstanbul Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan işadamı, İstanbul Sanayi Odası üyesi, TÜSİAD Başkan Yardımcısı, DEİK üyesi, Young Presidents Organization üyesi ve East West Institute üyesiydi.



Sporda yas


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüpleri, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. TFF, TBF ve TVF, internet sitelerinden yayımladığı mesajlarda, Koç'un vefat ettiği haberinin derin bir üzüntüyle öğrenildiği aktarılarak, “Merhum Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve spor camiasına başsağlığı dileriz" denildi.



Son paylaşımı




Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden işadamı Mustafa Koç, sosyal medya sitesi Instagram'ı aktif kullanan kişilerdendi. 31 bin takipçisi bulunan Koç, en son karın yağmaya başladığı gün 'Kanlıca karlı bir sabah' başlığı ile fotoğraf paylaşmıştı. Vefat haberinden sonra kullanıcılar fotoğrafın altında Koç'a başsağlığı diledi.



Taziye akını




İş, siyaset, sanat ve spor camiasından çok sayıda isim, Mustafa Koç'un ölüm haberi sonrası Amerikan Hastanesi'ne geldi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün dışında işadamları Ahmet Nazif Zorlu, Fikret Orman, Ethem Sancak, Mahmut Uslu, Bülent Eczacıbaşı, Cem Boyner, Suzan Sabancı Dinçer, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Murat Özaydınlı ile sanatçılar Cem Yılmaz, Bedri Baykam, Erol Evgin ve Sibel Can başta olmak üzere çok sayıda isim hastaneye gelip taziyelerini iletti. Gelenler arasında ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ile Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli de vardı.



Evladımızı kaybettik


*Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:


“İş dünyamızın duayeni başarılı, enerjik ve üretken bir evladımızı kaybettik. Üzüntülüyüz, ailesine sabır diliyorum."


* CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:


“Vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah'tan rahmet, bütün sevenlerine sabır dilerim."


* İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar:


“Türkiye gerçek anlamda büyük, değerli bir devini kaybetti. Bu kadar büyük servete, güce, imkana sahip olup da bir insan bu kadar mı güzel olur, bu kadar mı iyi olur, bu kadar mı asil olur, bu kadar mı dost olur... Çok büyük bir değerdi."


* ABD Büyükelçisi John Baas:


“Mustafa Koç'un hayatını kaybettiğini öğrenmenin üzüntüsü içindeyim. Türkiye ve dünyanın her yerinden dostları için büyük kayıp" dedi.









#mustafa koç
#koç holding
#Süleyman Erdoğdu
#Mustafa Vehbi Koç
8 yıl önce