|

Kırkıncı Hoca'yı on binler uğurladı

Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Mehmet Kırkıncı Hoca son yolculuğuna dualarla uğurlandı. Erzurum Narmanlı Camii’nde cuma namazı çıkışı kılınan cenaze namazına Bediüzzaman'ın hayattaki talebeleriyle birlikte 20 bin kişi katıldı. Kırkıncı Hoca’nın naaşı, cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'da defnedildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:32 - 26/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden ve Erzurum'un yetiştirdiği en büyük alimlerden Mehmet Kırkıncı Hoca düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Tedavi gördüğü hastanede çarşamba günü 88 yaşında vefat eden Mehmet Kırkıncı Hocaefendi için Narmanlı Camisi'nde gerçekleştirilen cenaze töreni öncesi, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cami etrafındaki ana cadde ve sokakları trafiğe kapatarak, geniş emniyet tedbiri aldı.



CENAZE NAMAZINI 20 BİN KİŞİ KILDI


Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazına, İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Selami Altınok, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ağrı Valisi Musa Işın, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, milletvekilleri eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Bediüzzaman Said Nursi'nin talebeleri Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayram, Mehmet Fırıncı ve Ali Sert ile yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 20 bin kişi katıldı.



YÜZLERCE PROFESÖR YETİŞTİRDİ


Cenaze namazı öncesi cemaate hitaben konuşan Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü aynı zamanda Osmanlı Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, 88 yaşında yaşamını yitiren Kırkıncı'nın hayatı boyunca yüzlerce profesör yetiştirdiğini söyledi. Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Kırkıncı için cemaatten şahitlik ve helallik istedi. Namazın ardından Mehmet Kırkıncı'nın cenazesi, Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.



HASTANEDE TEDAVİ GÖRÜYORDU


Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Kırkıncı Hoca, bir süredir akciğer ve böbreklerindeki sorunlar nedeniyle Yakutiye Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları servisinde yatarak tedavi görüyordu. Son bir aydır da yoğun bakımda tedavi görüyordu. Hoca, zatürreye bağlı solunum yetmezliği sonucu çarşamba günü vefat etti.


#Bediüzzaman Said Nursi
#Mehmet Kırkıncı Hoca
#Mehmet Kırkıncı
8 yıl önce