Mahkeme RTÜK kararını onayladı: FOX TV’nin dizisi Kızıl Goncalar’ın yeni bölümü yayınlanmadı

23:18, 08/01/2024, PazartesiG: Güncelleme: 00:00, 09/01/2024, Salı
Yeni Şafak
Mahkeme RTÜK kararını onayladı: FOX TV’nin dizisi Kızıl Goncalar’ın yeni bölümü yayınlanmadı
Dindarları hedef gösteren Kızıl Goncalar dizisinin yeni bölümü yayınlanmadı

Dindarları ‘aykırı ve uç örneklerle’ ekrana getiren dizi Kızıl Goncalar, yayınlandığı ilk günden bu yana infiale yol açmıştı. Toplumu ayrıştıran ve kutuplaşmayı körükleyen yapımlara imza atan Gold Film’in söz konusu dizisine, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından ‘toplumun milli ve manevi değerlerine’ aykırılıktan yüzde 3 idari para cezası, 2 kez de programı durdurma cezası verildi. Yeni bölümünün bu akşam ekrana gelmesi planlanan dizinin yerine belgesel yayınlandı.

Faruk Turgut’un yönetimdeki Gold Yapım’ın yeni dizisi Kızıl Goncalar'da da aynı yapım şirketinin Kızılcık Şerbeti dizisinde olduğu gibi dindarlar hedef gösterildi.


Müslümanları ayrıştırarak ve ötekileştirerek ekrana getiren dizi, 18 Aralık akşamı FOX TV’de ekrana geldi.



Şikayetlere kayıtsız kalınmadı inceleme başlatıldı


Televizyon izleyicileri tarafından, İslam karşıtı ifadelerin sıklıkla geçtiği diziye dair ilk bölümden itibaren Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na yoğun şikayette bulunuldu.


RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, kendilerine iletilen çok sayıda şikayeti incelemeye aldıklarını duyurarak, "Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmekte" açıklamasını yaptı.



RTÜK durdurma cezası verdi


Söz konusu açıklamadan kısa bir süre sonra RTÜK kararı yayınlanarak; ‘Toplumun milli ve manevi değerlerine’ aykırılıktan yüzde 3 idari para cezası, 2 kez de program durdurma cezası verildiği öğrenildi.


Diziyle ilgili İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma kararı için yapılan başvuru reddedildi.

8 Ocak Pazartesi akşamı [bu akşam] yeni bölümünün yayınlanması planlanan dizi, uygulanan ceza sebebiyle ekrana gelmedi.


Yerine belgesel yayınlandı


İki kez durdurma cezası alan dizinin yayın saatinde RTÜK tarafından belirlenen bir belgesel yayınlandı.


Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026