Mansur Yavaş bir kez daha İmamoğlu'na dokundurdu: Seçim yaklaşınca anketlere bakarız

21:03, 12/03/2025, ÇarşambaG: Güncelleme: 21:14, 12/03/2025, Çarşamba
AA
Mansur Yavaş bir kez daha İmamoğlu'na dokundurdu: Seçim yaklaşınca anketlere bakarız
Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş arasındaki 'adaylık' atışmaları sürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, partisinin cumhurbaşkanı adayı adayını belirlemek için yapacağı ve Ekrem İmamoğlu'nun tek aday olduğu ön seçimi iğneleyen ifadeler kullandı. "İmamoğlu üzerinde baskı olduğunu söyledi. Buna bizim itirazımız falan yok." deyip partide görüş ayrılıkları olabileceğini vurgulayan Yavaş, "Seçim vakti yaklaştığında eğer anketler bu şekilde olursa tekrar durumu değerlendiririz." diye konuştu.

Mansur Yavaş, Elmadağ Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftar programında, partisinin cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde yaşananlara ilişkin konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile her zaman yan yana geldiklerini, aralarında bir şey olmamasına rağmen her konuştuklarında bir şey çıkartmaya çalışıldığını öne sürdü.

"Seçim yaklaşınca yine anketlere bakarız"

"Buna bizim itirazımız falan yok."
deyip partide görüş ayrılıkları olabileceğini vurgulayan Yavaş,
"Seçim vakti yaklaştığında eğer anketler bu şekilde olursa tekrar durumu değerlendiririz."
diye konuştu.
Yavaş, şunları kaydetti:
"Ekrem Bey, kendi üzerine olan baskılardan dolayı 'bir an evvel adayımız açıklansın, erken seçime davet edelim' dedi. Saygıdeğer bir fikirdir. Parti de bu yönde karar almıştır. Buna bizim itirazımız falan yok. Seçim vakti yaklaştığında eğer anketler bu şekilde olursa tekrar durumu değerlendiririz.
Yani ilk günden beri aynı şeyi söylüyoruz. Biz bırakın rakibini, yol arkadaşı birinin ayağa takılmasından fırsat bekleyecek insanlardan değiliz. Eğer Ekrem Başkanın başına siyasi kumpaslar kurulursa bütün ülke bilmelidir ki en başta yanında ben olacağım. Bunu bütün kamuoyuna saygı ile açıklıyorum."

Ankara’da Yavaş yerine Beker mi?
Gündem
Ankara’da Yavaş yerine Beker mi?
Mansur Yavaş'tan Ekrem İmamoğlu'na üstü kapalı gönderme: 'İşimizin başındayız' vurgusu
Gündem
Mansur Yavaş'tan Ekrem İmamoğlu'na üstü kapalı gönderme: 'İşimizin başındayız' vurgusu


Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026