|

Ömer Çelik'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden Sedef Kabaş'a: Ahlaksızlık ve pespayelik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, katıldığı bir canlı yayında ,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden Gazeteci Sedef Kabaş'a sert şekilde tepki gösterdi. Kabaş'ın söylemlerinin muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayelik olduğunu vurgulayan Çelik, "Bu ahlaksızlığı mahkum ediyoruz. Bu aşağılık davranışla hukuki ve siyasi olarak en güçlü şekilde mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

21:47 - 21/01/2022 Cuma
Güncelleme: 03:55 - 22/01/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

Gazeteci Sedef Kabaş, Tele1'de katıldığı canlı yayında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmiş, "Büyükbaş hayvan bir saraya girdiğinde o kral olmaz, o saray ahır olur." ifadelerini kullanmıştı.

"AHLAKSIZLIK VE PESPAYELİK"

Skandal açıklamalar sonrası AK Parti'den çok sert bir tepki geldi. Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kabaş'ın söylemlerinin muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayelik olduğunu vurgulayarak,
"Bu ahlaksızlığı mahkum ediyoruz. Bu aşağılık davranışla hukuki ve siyasi olarak en güçlü şekilde mücadele edeceğiz."
dedi.

"BU AHLAKSIZLIĞI MAHKUM EDİYORUZ"

Çelik'in #HaddiniBilSedefKabaş hashtag'ine yer verdiği açıklamaları şöyle:

  • "Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş’ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir.
  • Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz,
  • Milletin oylarıyla seçilmiş seçilmiş Cumhurbaşkanımıza, Devletimizin başına bu çirkin üslupla hitap millete ve milli iradeye hakarettir.
  • Bu ahlaksızlığı mahkum ediyoruz. Bu aşağılık davranışla hukuki ve siyasi olarak en güçlü şekilde mücadele edeceğiz.
    "

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in dışında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gazeteci Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

SOYLU: SEDEF EDEPSİZ, ARKASINA SIĞINANLAR DAHA EDEPSİZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şems-i Tebrizi'nın "İnsanı hayvandan ayırt eden edepdir" sözüne atıfta bulunarak,
"Edebini, insanlığını kaybetmişler, sıra sıra dizilmiş, debelendikleri haset ve hakaret çukurundan Milletin Adamı'na edepsiz laflar etmişler. Sedef, edepsiz, yanında oturup arkasına sığınanlar daha edepsiz"
açıklamasında bulundu.

KURUM: MİLLETİMİZİN İRADESİNE SALDIRIDIR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Kabaş'a şu sözlerle tepki gösterdi:

  • "Hakareti, terbiyesizliği ve ahlaksızlığı meslek edinen bir şahsın çirkin üslubuyla sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhurbaşkanlığı makamına ettiği hakaret aynı zamanda aziz milletimizin iradesine ve değerlerine alçakça bir saldırıdır."

#Sedef Kabaş
#Ömer Çelik
#AK Parti
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
2 yıl önce
default-profile-img