|

Suriyeli mülteciler nöbette

Diyarbakır'da, ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve yaşadıkları sıkıntıların sığındıkları Türkiye'de de yaşanmasını istemeyen Suriyeliler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini demokrasi nöbetine katılarak gösteriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/08/2016 Pazar
Güncelleme: 22:46 - 6/08/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan binlerce vatandaşa destek olmak için gelen ve FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren Suriyeli vatandaşlar, Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı. FETÖ'nün darbe girişimine karşı vatandaşlar tarafından tutulan demokrasi nöbetine Suriyeliler de yoğun ilgi gösteriyor.



BURASI BİZİM İKİNCİ VATANIMIZ


Türkiye'ye 3,5 yıl önce geldiklerini anlatan Suriyeli Cuma Berkel, insanların yaşam haklarını ellerinden alan darbeye karşı olduklarını, bu nedenle sokaklara çıktıklarını söyledi. Berkel, "Türkiye'yi Allah muhafaza etti, atlattık inşallah. FETÖ, dini ve İslam'ı kullanarak bu darbeyi yapmaya çalıştı. FETÖ'nün arkasında batı ülkeleri var. Suriye birinci vatanımızdır. Türkiye ikinci vatanımız, biz bu demokrasi nöbetlerini tutmaya devam edeceğiz'' dedi.


#Suriyeli mülteciler
#FETÖ
8 yıl önce