|

Taksicilerin bir günlük hasılatı şehit ailelerine

Burdur'da hizmet veren Sağlık Taksi Durağı, bir günlük hasılatını şehit aileleri ve gazilere bağışladı. Taksiler kampanya kapsamında Türk bayrakları ile donatılırken, kampanyadan haberdar olan vatandaşların bazıları para üstü almak istemezken bazıları yardım da bulundu. Araçlara ayrıca 'Bugün Hasılatımız Şehit ve Gazilerimiz için' yazısı asıldı.

Yeni Şafak
13:28 - 25/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:28 - 25/04/2016 Pazartesi
IHA

Burdur Devlet Hastanesi önünde 7 araçla hizmet veren Sağlık Taksi Durağı, örnek bir kampanyaya imza attı. Bir günlük hasılatlarını şehit aileleri ve gazilere bağışlama kararı alan taksiciler, vatandaşlardan da destek gördü. Kampanyayı öğrenen bazı vatandaşlar para üstünü almayarak şehit ailelerine ve gazilere yardımda bulundu.



Şehit aileleri ve gazi yakınlarına bir günlük hasılatlarını bağışlayarak yardım etmeyi düşündüklerini dile getiren Sağlık Taksi Durağı Başkanı Ali Hoyur, "Bu vatanın her toprağının şehit kanıyla yoğrulmuş olduğu malumunuzdur. Şehit ve gazi kanları ile yoğrulan bu güzide vatanın ferdi olmanın haklı gururu karşısında bir günlük de olsa Sağlık Taksi Durağı çalışanları olarak, 'hasılatımızı şehit aileleri ve gazilerimiz için' adını verdiğimiz etkinliği düzenlemeye karar verdik. Karınca kararınca katkıdan öte yardımcı olmak maksadıyla, bu etkinliği düzenlemiş bulunmaktayız. Hz. İbrahim gibi yangına giden bir karınca misali yanan yüreğinize bir parça su serpmek istedik. Tüm katkı ve destek veren Burdurlulara teşekkür ediyorum" diye konuştu. Başkan Hoyur, elde edilen bir günlük hasılatın, Burdur Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla Şehit Ailelerini ve Gazilere dağıtılacağını açıkladı.



Burdur'un tek kadın taksicisi: Yardım etmek istedik


Burdur'un tek kadın taksicisi Nuray Sezer, "Arkadaşlarımızla şehit ve gazilerimiz için bugün ortak bir karar aldık. Bugünkü hasılatlarımızı onlara yardım amaçla, kazandıklarımızı onlara göndereceğiz, bir katkımız olsun diye düşündük. Ben özellikle bayan olduğum için, bir anne olarak, şehitlerimiz olsun, kendi çocuklarımız olsun, acılarını görmek kolay değil, yardım amaçlı bir katkımız olsun istedik. Ne derece yardımı olur bilemeyiz fakat bizim gönlümüzden geçen bugünlük buydu" şeklinde konuştu.


Burdur Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Okyar, taksi durağının şehit aileleri ve gazilere önem vermesi sebebiyle çok duygulandıklarını dile getirerek, teşekkür etti.




Para üstü almayan müşteriler oldu


Müşterisini indiren taksici Çetin Eroğlu, ücretini aldıktan sonra bir günlük hasılatlarını şehit aileleri ve gazilere bağışladıklarını söyledi. Taksi müşterisi Feti Kılıç ise, paranın üstünü almak istemedi ve kampanyaya katılarak, şehit ve gazilere destek oldu. Bazı müşteriler ise gönüllerinden kopan bağışlar yaparak, kampanyaya destek verdi.

#Sağlık Taksi Durağı
#Gazi
#Şehit
#Burdur
8 yıl önce