|

Tanıklar suspus

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda katledilen Cemal Kaşıkçı ile ilgili yürütülen soruşturmada ifadeye çağırılan 25 konsolosluk çalışanından 5’i ‘tanık’ sıfatıyla ifade verdi.

Mustafa Sait Özkan
04:00 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 03:46 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Tanıklar ifadelerinde herhangi bir arbede sesi duymadıklarını, kavgaya şahitlik etmediklerini ifade etti.
Tanıklar ifadelerinde herhangi bir arbede sesi duymadıklarını, kavgaya şahitlik etmediklerini ifade etti.

İdari personel ve konsolosluk şoförünün de aralarında bulunduğu tanıkların verdikleri ifadelerde 2 Ekim günü mesainin sabah saat 9.00’da başlayıp 15.30’da sona erdiğini öne sürdü.

KONSOLOSU ÇOK SEVİYORLARMIŞ

Tanıklar ifadelerinde Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi’nin kendilerine çok iyi davrandığını aktararak Uteybi’den memnun olduklarını aktardı. Konsolosluktaki mesai saatinin de bu şekilde olduğunu aktaran tanıklar “Konsolosluğa giren 15 kişilik ekibi gördünüz mü? Olağanüstü bir hareketliliğe şahitlik ettiniz mi?” şeklindeki sorulara ise herhangi bir olağanüstü durumla gün içerisinde karşılaşmadıklarını diye cevap verdi.

ARBEDE SESİ DUYMADIK

Konsolosluk çalışanlarına Kaşıkçı’yı görüp görmedikleri ve herhangi bir kavga sesine şahitlik edip etmedikleri de soruldu. Tanıklar ifadelerinde herhangi bir arbede sesi duymadıklarını, kavgaya şahitlik etmediklerini ifade etti.

#Cemal Kaşıkçı
#Tanık
#Mahkeme
6 yıl önce