|

Tek ihbarla 10 terörist

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlara hız kesmeden devam eden güvenlik güçlerine vatandaşlar da destek veriyor. Tunceli’nin Pülümür ilçesinde, vatandaşların ihbarı üzerine eylem hazırlığında olan teröristlere operasyon düzenlendi. Hava destekli operasyonda, tespit edilen 10 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

Yeni Şafak
04:00 - 31/07/2018 Salı
Güncelleme: 04:02 - 31/07/2018 Salı
Yeni Şafak
Tunceli'de ​tek ihbarla 10 terörist etkisiz hale getirildi
Tunceli'de ​tek ihbarla 10 terörist etkisiz hale getirildi

Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında ve Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesine düzenlenen hava harekatında toplam 20 terörist etkisiz hale getirildi. Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında eylem hazırlığındaki 10 teröristin hava destekli operasyonda etkisiz hale getirildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, Pülümür ilçesi kırsalında duyarlı vatandaşların ihbarı üzerine eylem hazırlığında olan teröristlere yönelik İl Jandarma Komutanlığı tarafından operasyon başlatıldığı belirtildi. Tespit edilen 10 bölücü terör örgütü mensubunun hava destekli operasyonda etkisiz hale getirildiği aktarılan açıklamada, birliklerin bölgedeki operasyona devam ettiği kaydedildi.

HAVADAN VURULDULAR

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesine düzenlenen hava harekatında da 10 terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, 29 Temmuz'da Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesine hava harekatı düzenlendi. Harekatta 10 silahlı bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

BİN 994 OPERASYON

İçişleri Bakanlığı da, ülke genelinde 23-30 Temmuz'da yürütülen iç güvenlik operasyonlarında 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Son bir haftada bölücü terör örgütleriyle mücadele kapsamında Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat, Jandarma Komando Birlikleri ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava ve kara unsurlarınca bin 994 operasyon düzenlendi.

3 BİN 726 KİŞİ YAKALANDI

Operasyonlarda, bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 119, terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 19, sol örgüt üyesi 4, FETÖ ile mücadele kapsamında 209 zanlı gözaltına alındı. Yapılan planlı operasyonlarda, 351'i terör suçları, 60'ı düzensiz göç ve 3 bin 315'i uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 3 bin 726 kişi yakalandı.

10 SUÇTAN ARAMA KAYDI

Düzenlenen iç güvenlik operasyonlarında 18'i ölü, 6'sı sağ, 12'si teslim olmak üzere 36 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristler arasında terör arananlar listesi gri kategoride yer alan "Aram Civan" kod adlı Osman Gülen'in de yer aldığı bildirildi. 23 Temmuz'da Diyarbakır Lice'deki operasyonda öldürülen Gülen'in 10 ayrı suçtan aranma kaydı olduğu ve sözde Amed Eyaleti özel güç sorumlusu olduğu ifade edildi.

Mağaralar yerle bir

Şırnak ve Bingöl’de yürütülen operasyonlarda, terör örgütü mensuplarınca kullanılan 4 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan 13 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi. Güvenlik güçlerince ayrıca 320 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 14 el bombası, 22’si ağır ve uzun namlulu olmak üzere 25 silah ile 909 muhtelif mühimmat ele geçirildi.

#Tunceli
#TSK
#PKK
#Türkiye
6 yıl önce