|

Tunceli’den acı haber

Tunceli’de güvenlik güçleriyle TKPML/TİKKO örgütü mensubu teröristler arasında çıkan çatışmada Uzman Çavuşlar Yakup Özel ile Burhan Acar şehit düştü. Acar’ın amcasının da 1999 yılında PKK’lılar tarafından şehit edildiği ortaya çıktı

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/11/2016 Salı
Güncelleme: 02:48 - 29/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Tunceli'de güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit düştü. 23 Kasım tarihinde Çemişgezek ilçesi Aliboğazı mevkisinde güvenlik güçleri tarafından bir grup TKPML/TİKKO örgütü mensubunun tespit edilmesi üzerine hava operasyonu düzenlendi. Operasyonun ardından arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas sağlandı.





3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ


Çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Burhan Acar (22) ile Jandarma Uzman Çavuş Yakup Özel (24) yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle kaldırıldıkları Elazığ Fırat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit düştü. Bölgede hava destekli devam eden operasyonda 3 terörist etkisiz hale getirildi. Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, bölgede operasyonların sürdüğü belirtilerek, “Daha önceden etkisiz hale getirilen 5 terörist ile birlikte toplam etkisiz hale getirilen 8 teröristin TKPML/TİKKO örgütü mensubu olduğu değerlendirilmektetir. Teröristlere ait birer adet AK-47 ve HK piyade tüfeği, 1 dragunov keskin nişancı tüfeği ve 1 tabanca ele geçirilmiştir” denildi.





17 YIL SONRA ŞEHİT ACISI




Şehit Acar'ın acı haberi Denizli'deki baba evine verildi. Şehidin amcası Süleyman Acar'ın da 1999'da Osmaniye'de vatani görevini yaparken, terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit düştüğü öğrenildi. Bu arada, diğer şehit Özel'in Gaziantep'teki baba ocağında üzüntü yaşanıyor. Acı haberi alınca fenalaşan şehidin babası Yücel ile anne Sevim Özel'e sağlık ekipleri müdahale etti.



NÖBET DEĞİŞİMİNE GİDEN KORUCUYA SALDIRI


Öte yandan, PKK'lı teröristler Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde nöbet değişimine giden koruculara uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda Abdulkadir Bekler (55) şehit oldu, 2 korucu da yaralandı.


#Tunceli
#Abdulkadir Bekler
#Burhan Acar
#Yakup Özel
7 yıl önce