|

Ünlü avukata bürosunda infaz

Alaattin Çakıcı ve Sedat Şahin gibi isimlerin avukatı Atalay Cebesoy öldürüldü. Şahin'in arkadaşları olduğu belirtilen 3 kişi de silahlı saldırıya uğradı. Polis, Dağdeviren cinayetiyle başlayan "gruplar arası savaş" şüphesi üzerinde duruyor.

Yeni Şafak
00:00 - 30/09/2005 Cuma
Güncelleme: 10:40 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------
  • SALİH AYDIN-CELAL YILDIZ / İSTANBUL

    Alaadin Çakıcı, Erol Evcil, Haluk Kırcı, Sedat Şahin, Abdullah Uçmak ve Muzaffer Dağdeviren gibi isimlerin avukatlığını yapan Atalay Cebesoy, bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Vatan Caddesi üzerindeki Letafet Apartmanı'nın üçüncü katındaki büroya dün saat 16.00 sıralarında gelen kimliği belirsiz bir kişi, Avukat Atalay Cebesoy'a 5 el ateş etti ve kaçtı. Özel Vatan Hastanesi'ne kaldırılan Atalay Cebesoy kurtarılamadı.
    İnfaza karşılık saldırı şüphesi

    Avukat Cebesoy, Alaadin Çakıcı, Erol Evcil, Haluk Kırcı, Sedat Şahin, Abdullah Uçmak ve önceki hafta öldürülen Muzaffer Dağdeviren gibi isimlerin avukatlığını da yapıyordu. Cinayetten birkaç saat sonra Ortaköy'de, bir çay bahçesine gelen kimliği belirsiz üç kişi, Talat Yavuz ile soyadları öğrenilemeyen Ahmet ve Menderes adlı kişilere kurşun yağdırdı. Saldırganlar kaçarken, yaralılardan Yavuz'un, halen tutuklu bulunan Sedat Şahin'e yönelik "Sahra operasyonu"nda gözaltına alınıp, serbest kaldığı öğrenildi. Polis, avukat Cebesoy ile diğer yaralıların Sedat Şahin'le ilişkileri nedeniyle saldırıya uğradığı ihtimalini değerlendiriyor. Geçen yıl Kadıköy'de Sedat Şahin'in arkadaşı olduğu belirtilen Zekeriya Kocaman silahlı saldırı sonucu felç olmuş, 31 Ocak 2005'te ise İtalya'nın başkenti Roma'da öldürülen Hüseyin Saral'ın da buna karşılık öldürüldüğü iddiaları ortaya atılmıştı. Bunun üzerine Sedat Şahin ve kardeşleri tutuklanmıştı.

    Camide katliam planı
    Cebesoy'un müvekkili ve Umut davası sanıklarından Dağdeviren, Fatih'teki bir oto galerisinde öldürülmüştü. Polis, çeşitli silahlarla yakalanan bir grubun, Dağdeviren'in cenazesinde saldırı düzenleyeceğini ortaya çıkarmıştı.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce