|

Yolun sonu

Arananlar listesinde yeşil kategoride yer alan DHKP-C’li terörist Nurhan Yılmaz, dün Şişli’de yakalandı. Eylem hazırlığında olduğu belirlenen teröristin evinde örgütün yeni yapılanmasına dair dokümanlar ele geçirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:24 - 15/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
DHKP-C’li terörist Nurhan Yılmaz, dün Şişli’de yakalandı.
DHKP-C’li terörist Nurhan Yılmaz, dün Şişli’de yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C’ye yönelik istihbarat çalışmaları sırasında örgütte bazı hareketlenmeler belirledi. Yapılan çalışmalar sonucunda, hakkında yakalama kararı bulunan ve DHKP-C üyesi terörist Nurhan Yılmaz’ın İstanbul’da örgüte ait bir hücre evinde saklandığı tespit edildi.

ŞİŞLİ’DEKİ HÜCRE EVDE YAKALANDI

Teknik takibin ardından “Aranan Teröristler” listesinde “Yeşil” kategoride bulunan 1 milyon TL ödülle aranan Yılmaz’ın Şişli’de kaldığı bilgisine ulaşıldı. Harekete geçen İstanbul TEM polisi, Özel Harekat ekiplerinin de desteğiyle baskın düzenledi. Kıskıvrak yakalanan Nurhan Yılmaz, sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

EYLEM HAZIRLIĞINDA İDİ

DHKP-C’nin üst düzey sorumlularından Nurhan Yılmaz’ın, güvenlik güçlerine yönelik yeni eylemler için hücreler ile bağlantı kurduğu ve faaliyete geçmeye çalıştığı ifade edildi. Yılmaz’ın saklandığı evden çıkan örgütsel dokümanlar incelemeye alındı. Dokümanların, örgütün yeni yapılanmasına dair güvenlik güçlerinin elini güçlendirecek bilgiler kapsadığı dile getirildi.

  • Ergenekon'a bağlanmıştı
  • FETÖ’nün İstanbul’da faal olduğu 2010 yılında, Şişli Adliyesi’ne saldırı hazırlığındaki DHKP-C üyelerine baskın düzenlenmişti. O baskında, dün yakalanan Nurhan Yılmaz, 9 kişi ile birlikte gözaltına alınmıştı. Adreslerde yapılan aramalarda Yılmaz’ın yakalandığı evden 2 el bombası çıkmış, bu el bombalarından birinin Ergenekon Terör Örgütü’nün Ümraniye’de yakalanan el bombaları ile aynı kafile numarasından olduğu açıklanmıştı. FETÖ’cü emniyet müdürleri, DHKP-C ile Ergenekon dosyası arasında terör bağlantısı kurmaya çalışmış, Nurhan Yılmaz’ın, DHKP-C ile Ergenekon yapılanması arasında bağlantıyı kuran isim olduğu ifade edilmişti.
#Terör
#DHKP-C
#Nurhan Yılmaz
6 yıl önce