|

Anadolu’nun iftar sofraları

Ramazan ayı bütün bereketiyle her yanımızı kuşatırken ödüllü şef Ömür Akkor’a Anadolu’nun en lezzetli ve keyifli iftar mekanlarını sorduk. Gaziantep’ten Mersin’e, Elazığ’dan Ankara’ya en lezzetli Ramazan sofraları...

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/06/2017 Pazar
Güncelleme: 08:58 - 4/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Anadolu’nun iftar sofraları
​Anadolu’nun iftar sofraları

11 ayın sultanı Ramazan ayı bütün bereketiyle hem gönüllerimizi hem sofralarımızı şenlendiriyor. Biz de Ödüllü şef Ömür Akkor’a Anadolu’nun iftar sofralarını sorduk. O da bize Anadolu’da iftar yapabileceğimiz lezzet duraklarını anlattı. “Ramazan hem yemek yapmak hem de lokantalarda enfes yemekler yemek için en doğru zaman bence. Ustasından servisine herkesin daha fazla özenmesi yanı sıra Türk mutfağının arşa çıkıp taçlandığı bir ay bence” diyen Akkor’dan en lezzetli iftar mekanları...


Murat Çulcuoğlu/ Gaziantep

Bana Ramazan derseniz size Çulcuoğlu derim Antep’e defalarca iftara gittiğim dükkanda meyan şerbeti, halep kahkesi ve bolca Antep kebabı var. Yemeğe başladığınız esnada içeride bir ses “Lütfen ekmeği az yiyin, fazlasıyla kebabımız” var diyerek bir yandan sizi uyarıyor bir yandan da iştanımızı kabartıyor. Ha bir de efsane bir künefesi var, neredeyse fıstıktan görünmeyen. Ramazan künefesi bir Antep efsanesi...

Seraf Anadolu Mutfağı/ İstanbul

Anadolu mutfağının İstanbul’daki en önemli temsilcisi olan Seraf gerek sunduğu geleneksel mutfaktan lezzetleri diğer yandan da aslına uygun reçeteleri ile İstanbul’un en iyi iftarları arasında olduğu kesin. Mardin kebabından, Diyarbakır ezme güvecine, kaburga dolmasında Süryani içli köftelerine buram buram bir Anadolu iftarı için bu Ramazan mutlaka Seraf'a gidin.

Çiçek Lokantası/ Ankara

Bana çiçek gibi bir lokanta söyle derseniz size Ankara Çiçek lokantası derim. Yiyebileceğiniz her yemeğin en kaliteli malzemeden ve en doğru tariflerle yapıldığı bir dükkan burası. Türk mutfağının en alasını bulabileceğiniz dükkanda zeytinyağlılardan pilavlara, hoşaflara kadar her şey mevcut. Hatta bir çiçek kompostosu var ki insanın alıp eve götürüp sahurda da yiyesi geliyor.

Hışva Han/ Gaziantep

Eski bir han, yeni bir otel, gerçekten mükemmel bir restoran. İftar menüsü eşsiz. Antep’e gidince mutlaka görülmesi gereken yerler listesinde bence 1 numarada. Antep’e çok yakıştı. Ambiyansı dünyada eşine nadir raslanır nitelikte. Sahibesi Mine Hanım eşsiz… Memleketine, insanına, topraklarına yatırım yapmak bu olsa gerek. Var olsun Özmen ailesi...

Yeni Ada Lokantası/ Tarsus

Ah o kuşgözü lahmacunlar diyeceğim. Tabi yanına da turunç ve Tarsus limonları… İftar için Türkiye’de gideceğiniz en lezzetli lokantalardan biri. Adana kebabı kıymasından harcı küçük bir hamurla fırına sürüyorlar, siz de kaç adet yediğinizi hatırlamıyorsunuz. Bence bölgenin en iyi dükkanlarından biri.

Sarnıç Restoran/ Mersin

Mersin’den Soğucak Yaylas'ına çıkınca bu enfes lokantaya varıyorsunuz. Onu eşsiz yapansa terayağında kızarttığı tavuğu ve bulgur pilavı. Bulgur pilavı deyip geçmek pilava haksızlık oluyor. Benim şimdiye kadar yediğim en iyi bulgur pilavlarından birini Sarnıç yapıyor. Özellikle de bulgurlarının çok çok iyi olduğunu belirtmeliyim. Bulgur pilavı bol ekşili bir salata, tavuk ve ev yoğurdu ile eşsiz bir masa... İftar için Mersin’de hem serin hem de lezzetli bir dükkan arıyorsanız tam olarak burası derim.

Yusuf Usta Pirzola/ Elazığ

Doğunun en iyi iftarı olabilir. Kullandığı etler ve tereyağı harkulade. Kararında kullanılan kırmızı biber sosu ise bence etlerini eşsiz yapıyor. Masaya ilk gelen ekmek ve söğürmeden tatlıya kadar kesinlikle her şey çok lezzeti. Elazığ’ın taze biberinin lezzetini de ilave olarak berlirtmek isterim. Türkiye’de en lezzetli bulduğum 3 taze biberin bir taneside Elazığ'a ait. Diğerlerini merak ederseniz Antep ve Urfa’da yetişenler derim.

Rumeli Kardeşler/ Bursa

Ben hep burayı yazmayı unutuyorum. Bu vesileyle yazmış olayım. Bursa’nın en iyi yemekleri kesinlikle burada. Ekşili köfte, erişteli kuzu, kuru fasulye ve diğerleri gerçekten çok lezzetli. Kimse bilmez ama bence burası Türkiye’nin en iyi 10 esnaf lokantasından biri. Bursa’da bence artık İskender molası vermekten bir kurtulun da demek isterim. Sadece İskenderle anılması diğer yemeklere ve esnaflara haksızlık oluyor.

Ufuk’un Yeri/ Adana

En iyi Adana listemde son 1 yıldır 1 numara... Bu yıl 4 kez yemek yedim ve kesinlikle çok iyi. Hem et çeşitleri ve özellikle Adana yanına servis edilen yeşillikler ve közlenmiş sebzeler sizi tam da Adana’da hissettiriyor. Mutlaka burada da iftarda kebap yiyin diyorum.

#​Ramazan ayı
#İftar
#Anadolu
7 yıl önce