|

En yaşlı misafir

102 yaşındaki Tibetli kadın Ang Phurba Sherpini, Türk Hava Yolları’nın İstanbul aktarmalı Katmandu-Boston seferini yapan uçağına binerek tarihe geçti. 85 yıllık THY’nin taşıdığı ‘en yaşlı yolcu’ olan Sherpini, 102’nci yaşını uçakta, ailesi ve uçuş ekibiyle pasta keserek kutladı.

Yasin Yılmaz
04:00 - 6/01/2019 Pazar
Güncelleme: 01:06 - 6/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Ang Phurba Sherpini ve THY ekibi
Ang Phurba Sherpini ve THY ekibi

Türk Hava Yolları (THY), tarihinin en yaşlı yolcusu olan 102 yaşındaki Nepalli Ang Phurba Sherpini'yi Katmandu'dan ABD'nin Boston kentine taşıdı. Yerel kıyafetiyle yolcuların ilgisini çeken Sherpini, havalimanında bulunanları da geleneksel "namaste" hareketiyle selamladı. Sherpini, ABD’de yaşadığını ancak 99 yaşındaki küçük kardeşini ziyaret etmek için başkent Katmandu’ya gittiğini belirtti. Sherpini, yeni yaşını 3 Ocak’ta Katmandu-İstanbul uçağında pasta keserek ve “İyi ki doğdun” şarkısı eşliğinde kutladığını söyledi.


99 YAŞINDAKİ KARDEŞİNİ ZİYARET ETTİ

Sherpini, uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrını tereyağına bağlarken şunları aktardı: "Budizm inanışımıza göre hayatı güzel ve sağlıklı yaşamalıyız. Güzel şeyler yapmalıyız. Çocuklarım da bize iyi bakıyor. Benim aslında 10 çocuğum vardı ama yedisi öldü. İki kız ve bir oğlum hayatta ve 12 torunum var. Tibet'te yaşarken de çok tereyağı yerdik." Üç kıta arasındaki seyahatini oğlu ve gelini ile yapan Sherpini, "THY uçağında seyahat ederken çok iyi zaman geçirdim. Uçuş ekibi, bana çok nazik davrandı" dedi. THY'nin en yaşlı yolcusunun oğlu Ngawang Norbu Sherpa, annesinin hayatında hiç sigara ve alkol kullanmadığını, her yemekte bir kaşık tereyağı muhakkak yediğini sözlerine ekledi.

#THY
#Uçak
#Ang Phurba Sherpini
#Yaşlı
5 yıl önce