|

Et ve yumurtayla güzelleşin

Saç Ekimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, sağlıklı beslenmenin saç sağlığı açısından faydalarını anlattı. Özellikle yumurtanın saçı beslediğini söyleyen Gülgör, tavuk eti, hindi eti gibi besinlerin de saçın protein ihtiyacı için sağlıklı besinler olduğunu ifade etti. Gülgör, çay ve kahvenin fazla tüketilmesinden kaçınarak, bol bol su içilmesini önerdi.

Yeni Şafak
11:06 - 29/11/2016 Salı
Güncelleme: 11:22 - 29/11/2016 Salı
IHA
Uzmanlar saç sağlığı için yumurta, hindi eti, tavuk eti gibi besinleri tavsiye etti.
Uzmanlar saç sağlığı için yumurta, hindi eti, tavuk eti gibi besinleri tavsiye etti.

Saç Ekimi Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, saç ekimi sonrası alınacak günlük 2-5 mg biotinin yaşanacak sorunları en aza indirdiğini söyleyerek, “Saç ekimi sonrasında yaşanan sorunlar aylar sonra ortaya çıkacağı için 3 aylık tedavinin tek kutuda sunulduğu HP biotin almak daha akıllıca olacaktır. Biotin, saç yapımında en etkili olduğu bilinen vitamin B7 vitaminidir ve saç ekimini takiben başlanması, şok dökülmenin miktarını azaltıp geri çıkış süresini kısaltır ve kılın çapını yani kalitesini artırarak gerek ekim yerinde gerekse alım yerinde saçların daha sık görünmesini sağlar" diye konuştu.



Et ürünleri saçı besliyor


Beyaz ve kırmızı etin vücut ve saçların ihtiyaç duyduğu proteinin en önemli kısmını bulundurduğunu söyleyen Gülgör, “Burada dikkat çekmek istediğimiz nokta, saç dökülmesi sorunun ortadan kaldırılabilmesi için özellikle yağ bakımından kırmızı ete göre fakir olan protein ve saçın ihtiyacını karşılama bakımından zengin olan tavuk ve hindi etine önem vermenizdir. Özellikle B12 ve Biotin açısından zengin olan yumurta da saça her daim besin takviye ediyor ve saçlarınızın dökülme sorununda olumlu etkiyi gösteriyor. Ayrıca deniz ürünlerinden midye, balık ve karides de saç dökülmesinde sizler için büyük yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.




Gülgör, yeşil yapraklı sebzelerin de saç dökülmesini engellediğini dile getirerek, “Vitamin ve mineralleri ne yazık ki vücudumuzda üretmemiz mümkün değil. Saç dökülmesini azaltacak olan vitamin ve mineralleri yeşil yapraklı sebzelerden almamız kolay ve en mühim yöntem diyebiliriz. Özellikle demir açısından da zengin olan besinleri tüketmekte fayda var. Demir eksikliği sorunu, kandaki oksijen oranını düşürmekte ve saç derisindeki dolaşımın da azalmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden demir açısından zengin besinleri tüketmekte fayda var. Günlük beslenme alışkanlığına hatta kahvaltınız da dahi yeşil yapraklı, demir yönünden zengin sebze ve meyveleri kullanmaya özen göstermenizi tavsiye ederiz" dedi.



Çay ve kahveyi azaltın


“Saçlarınızın uzama ve dökülme gibi problemleri ortaya çıktığında ilk yapmanız gereken işlemlerden biri de E vitamini takviyesinde bulunmaktır" diyen Yasemin Gülgör, şöyle devam etti:



“E vitamini, özellikle kuru yemişlerde yer alan saçlarınızın beslenip güçlenmesinde önemli rol oynayan bir vitamindir. Ayrıca esansiyel yağ asitleri ve sülfür de saçlarınızı koruyan maddeler barındırdığı için kuru yemişlere hayatınızda biraz daha fazla yer açmanız gerekiyor. Çay kahve az tüketilmeli ve bol bol su içilmelidir. Yıkamalara dikkat ederek sık sık yıkamadan kaçınılmalıdır. Şampuan kullanımına dikkat edilerek saçın kalitesini artırabiliriz. Kimyasal içeren şampuanlardan uzak durulmalıdır. İlk ay yavaş tempolu yürüyüşler yapılmalıdır."




#Yasemin Gülgör
#Saç bakımı
7 yıl önce