|

FETÖ’nün kodları çözülüyor

Gazeteci-yazar Fatih Şahintürk, “Doktor ve Apolet” adını verdiği kitabında 15 Temmuz darbe girşiminin lideri Fethullah Gülen’in merkezinde bulunduğu ilişkiler ağını tarihsel kodlarıyla ortaya koyuyor. İlk cildiyle okurun karşısına çıkan kitap, Gülen’i taşeron olarak kullanan sistemin analiz edilmesini amaçlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:16 - 11/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

Fatih Şahintürk tarafından kaleme alınan “Doktor ve Apolet”, Etkin Kitaplar arasından okuyucuyla buluştu. 150 yıllık tarih dilimine farklı bir bakış açısı getirmeye çalışan kitapta, Tanzimat Fermanı'ndan bugüne kadar coğrafyamızda yaşanan toplumsal olaylarda hep aynı ailelere mensup kişilerin etkin rol oynadığı gözler önüne seriliyor. Kitapta, Türk sermaye yapısını elinde bulunduran bu aileler, 1666 yılında kendini mesih ilan eden Sabayat Sevi tarafından tesis edilen Sabayatizm'in itikadi prensipleriyle benzetiliyor. Ayrıca kitapta, FETÖ lideri Gülen tarafından hayata geçirilen dinlerarası diyalog dahil batılı istihbarat servisleri tarafından sahneye konan birçok projenin geçmişinde rol almış isimler, olaylar ve fikirler okuyucuya aktarılıyor. Derviş ve İhanet (Silsile 2) ile iki cilt olarak yayınlanması planlanan çalışmanın bu cildinde ayrıca Diş hekimi Ezra Garih'in oğlu İş adamı Üzeyir Garih de ismi incelenen kritik isimlerden bir diğerini oluşturuyor.



GÖREVİ İSLAMİ KAPİTALİZLE SENTEZLEMEKTİ



Kitabında 15 Temmuz darbe girişiminin lideri Fethullah Gülen'in bir Özel Harp Dairesi (ÖHD) projesi olduğunu belirten Şahintürk şu ifadelere yer veriyor: “Gülen Komünizmle Mücadele Dernekleri'nin Erzurum Şubesi'nin kurucularından biriydi. Askerliğinin acemilik kısmını Ankara Mamak'ta, dönemin ÖHD Kurmay Başkanı Albay Reşat Taylan'ın yanında telsizci, yani istihbarat elemanı olarak yapmıştı. Gülen'i keşfeden ve ÖHD bünyesine taşıyan kişilerden biri Erzurum'dan tanıdığı arkadaşı ÖHD'de görevli Üsteğmen Esat Keşafoğlu idi. Keşafoğlu, Türkiye'nin NATO'ya girmesinin ardından ABD'ye gidip Özel Harp konusunda eğitim alan ekipte yer almıştı. Gülen'e hayatı boyunca sahip çıkan diğer isim de Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yaşar Tunagür idi. Gülen, 12 Mart 1971 muhtırasından hemen sonra CHP milletvekili ve iş adamı Ahmet Aydın Bolak, iş adamı Vehbi Koç, MİT Müsteşarı Korgeneral Fuat Doğu ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yaşar Tunagür ile bir araya gelmişti. Bu görüşmeden sonra Gülen'e çok özel bir misyon olarak, 'İslamiyeti Kapitalizm ile sentezleme' görevi verildi.”



Bu çalışmayla FETÖ lideri Gülen'i sahneye süren isimleri, olayları ve fikirleri okuyarak, onu bugünlere getiren ilişkiler ağının kodları da gözler önüne seriliyor. Yazar, kitabın birinci bölümünde 25 Ağustos 2001 tarihinde, Üzeyir Garih'in öldürülmesiyle tanınan Küçük Hüseyin Efendi'yi konu alıyor. Yazar, Türkiye tarihindeki gizli ticaret, siyaset ve tarikat ilişkilerini ortaya koymak için kitaba Küçük Hüseyin'in biyografisiyle başlıyor ve Üzeyir Garih'in Küçük Hüseyin Efendi mezarı başında öldürülmesi olayına değiniyor. Kitapta; Ezra Garih de ele alınarak Milli mücadele döneminde Ezra Garih, Hasan Reşat Sığındım, Ender Mermerci, Osman Kavrakoğlu ve Selahattin Beyazıt Akrabalığı, Cumhuriyet Döneminde Ezra Garih, Siyonizm, I. Siyonizm Kongresi ve Theodor Herzl, Fevzi Çakmak, Rauf Orbay ve daha pek çok konu başlığı okuyucuyla paylaşılıyor.





• • •


Doktor ve Apolet


Fatih Şahintürk


Etkin Kitaplar


Eylül 2016


440 sayfa


#Fatih Şahintürk
#Doktor ve Apolet
7 yıl önce
default-profile-img