|

Lodos vurdu

İstanbul’da etkili olan şiddetli lodos nedeniyle, Boğaz’da yüksekliği iki metreyi bulan dalgalar görüldü. Yeşilköy'de ağaç deviren fırtına, THY ve İDO’nun seferlerini iptal ettirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/12/2014 Salı
Güncelleme: 20:58 - 29/12/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Şiddetli lodos, İstanbul’da günlük hayatı olumsuz etkilerken, hava ve deniz trafiğini de aksattı. Hızı zaman zaman saatte 40 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle Bakırköy, Zeytinburnu ve Fatih ilçelerinde yüksekliği 2 metreyi bulan dalgalar sahil şeridini dövdü. Şiddetli rüzgar nedeniyle bazı ağaçlar devrildi. Türk Hava Yolları (THY), beşi İstanbul’dan hareket edecek, beşi de İstanbul’a gelecek toplam 10 seferini iptal etti. Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi (BUDO) ve İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) bazı seferleri de hava muhalefetinden iptal edildi. 

VAPUR SEFERLERİ İPTAL

Çanakkale’deki kuvvetli lodos deniz nakliyatını menfi etkiliyor. Önceki geceden bu yana süratini arttıran fırtına sebebiyle Gelibolu-Lapseki, Geyikli-Bozcaada ve Gökçeada-Kabatepe arasındaki tarifeli araba vapuru seyr ü seferleri durduruldu.

Kökünden söktü

Yeşilköy'de şiddetli rüzgar, bir çam ağacını kökünden söktü. Atatürk Havalimanı'nda otoparka devrilen ağaç, maddi hasara yol açtı. Kadıköy’de bir üst geçidin demir korkulukları, rüzgarın etkisiyle alt yola düştü. İki araçta hasar oluşurken Kadıköyü’nde trafik durdu. Çöken korkuluğun kaldırılmasının ardından trafik tekrar açıldı. Uzmanlar ani sel, su baskını ve ulaşımda aksama konularında vatandaşların tedbirli olması gerektiği yönünde uyarılarda bulundu. Kuvvetli rüzgara özellikle soba kullanan vatandaşların dikkat etmesi gerektiği belirtiliyor.

#lodos
#İstanbul
#dalgalar
#Şiddetli lodos
#Bakırköy
#Atatürk Havalimanı
9 yıl önce