|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/12/2016 Pazar
Güncelleme: 23:10 - 17/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Afrika'daki emek fotoğraf karelerinde





Fotoğraf sanatçısı Süleyman Gündüz, "Afrika'da Alınteri" adlı sergisini Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşturuyor. Sergi küratörü Lütfi Şen, "Sizlere sunduğumuz fotoğraf projesi bizim yüreklerimizi dağlayan bir coğrafyaya ışık tutuyor. Vaktiyle atalarımızın ihya ettiği ve ne yazık ki günümüzde Batı sömürgesinin öznesi olmuş bir kıta Afrika" diye konuşuyor. 13 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilecek sergi için usta fotoğrafçı Ara Güler de şunları söylüyor: "İnsanın yeryüzü serüveni Afrika'da başlamıştır. Mesela ilk insan Hz.Adem'in Afrikalı olması gibi... İnsanlık neden Afrika'dan başladı bunu keşfetmek bizim işimiz. Ve eminim ki Afrika, insanlığın kurtuluş kıtası olacak. İnsanoğlu başa dönecek."



Bu masallar çok eğlenceli





İş Sanat, geleceğin sanatseverleri programı için yepyeni müzikli oyun “Çocuklar İçin Müzikli Masallar”; 18 Aralık'ta Ebru Cündübeyoğlu'nun anlatımıyla gerçekleştirilecek özel gösterimin ardından, ilk olarak 25 Aralık Pazar günü saat 15.00'te Hande Doğandemir'in anlatımıyla perde diyecek. Oyuncu ve yönetmen Yıldıray Şahinler'in yönettiği oyunda minik izleyiciler, dünya masallarının en güzel örneklerinin izinde eğlenceli danslar ve neşeli melodilerin yanı sıra rengârenk ışıklar, ilginç maskeler ve sürpriz bölümlerle bilinmeyen diyarlara doğru benzersiz bir yolculuğa çıkacak. Aytek Önal ve Selim Can Yalçın'ın neşeli canlandırmalarına Eren Aydoğan piyanosuyla eşlik edecek.



Tezhip mücevherle buluştu





Müzehhip Naciye Subaşı'nın “Aşk ve Meşk” temasıyla hazırladığı “Mücevher Tezhip” sergisi yarın açılıyor. 29 Aralık tarihine kadar Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde gezilebilecek sergide Hilye-i Şerîfe, Kasîde-i Bürde, Kasîde-i Münferice, Besmele-i Şerif ve Nazar âyetinin de bulunduğu otuz parça eser yer alıyor. Klasik malzemeyi çağdaş bir anlayışla günümüze aktaran, renk ve motif anlayışı yanında tasarım düşüncesine getirdiği yorumlarla da dikkatleri çeken Subaşı'nın mücevher tezhip tarzı çalışmaları bu alanda çalışan yeni nesil sanatçılara da farklı arayışlar sunacak.



Her alışveriş bir tekerlekli sandalye





Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği(TOFD); İstanbul Markalar çadırında hayırseverlerle buluşuyor. İstanbul Yenibosna Koçtaş Otoparkında kurulan çadırdan elde edilen gelir ile TSD ve TOFD'ye tekerlekli sandalye ve kıyafetler bağışlanacak. Aynı zamanda dernek üyelerinin hazırladığı el ürünleri, sanat eserleri de Markalar Çadırı'nda sergilenecek ve alıcıların beğenisine sunulacak. 28 Şubat tarihine kadar devam edecek olan İstanbul Markalar Çadırında, yüzde 90'a varan indirimler alışveriş severleri bekliyor.



Macera sizi bekliyor





Kurbağa Krallığı 2: Buz Macerası, 30 Ocak'ta vizyona girecek. İzleyenlere heyecan dolu anlar yaşatacak animasyon filminin konusu ise şöyle: Yağmur, başkentteki bir seri patlamanın ardından Kurbağa Krallığa geri döner. Bu büyük panik içerisinde halk şehirden kaçmaya çalışırken, bir bukalemun “Kristal Kurbağa artık Kurbağa Krallığı korumuyor! Sonumuz yakın!” yazılı bildiri dağıtmaktadır. Kurbağa Kral topraklarının efsanevi koruyucusunun tehlikede olduğunu açıklar. Prenses ise saraydan kaçmanın bir yolunu bulup, sınırda bekleyen Yağmur ve adamlarına katılır. Gizemli olayların ardında Tek Gözün olduğundan şüphelenen Prenses, farkında olmadan ilk tuzağa doğru ilerlemektedir.



'Ay Işığı' izleyiciyle buluşuyor





16 Şubat'ta başlayacak 16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nin açılış filmi belli oldu. Eleştirmenlerce yılın en iyi filmi olarak gösterilen, Hollywood Reporter'ın da “Kimliği yüzünden dışlanmış, dünyada yalnız bırakılmış herkesin yüreğini titretecek” sözleriyle övdüğü Barry Jenkins filmi “Moonlight/Ay Işığı”, Türkiye'de ilk kez !f İstanbul'un Açılış Gecesi'nde gösterilecek. Variety'nin 2016'nın en dikkat çeken yönetmenler listesinde işaret ettiği Barry Jenkins'in ustalık eseri sayılan filmi en son, Los Angeles Film Eleştirmenleri Birliği'nce 'yılın filmi' seçilmiş, Gotham Bağımsız Film Ödülleri'nde “En İyi Film”, “En İyi Senaryo”nun yanı sıra ve oyuncu ekibine de Jüri Özel Ödülü'nü kazandırmıştı.



Nostalji dolu geceye hazır olun





'İkinci Bahar', 'Sevdim Seni Bir Kere', 'Bana Ellerini Ver' gibi unutulmaz eserlerin sahibi Özdemir Erdoğan, 22 Aralık Perşembe günü MOİ Sahne'de sevenleriyle buluşacak. 40 yılı aşan sanat hayatında Özdemir Erdoğan; Caz, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Hafif Müziği gibi pek çok farklı tarzda eserler verdi. Konsere katılacak seyirciler unutulmaz şarkılara eşlik ederken, müzik tarihinin hiç bilinmeyen yönlerine ve çok özel anılara da tanıklık edecek. Konser biletlerine MOİ Sahne gişesinden ve biletix.com'dan temin edebilirsiniz.



Yedikıta 100.sayısıyla raflarda





Eylül 2008'den beri aralıksız yayınını sürdüren tarih ve kültür dergisi Yedikıta, 100. sayıya ulaştı. Dergi bu sayısında okurun karşısına "Osmanlı Devleti'nin Kadim Hafızası- Arşiv Hazinesi" dosyasıyla çıkıyor. Dergide, Osmanlı'dan günümüze gelen arşiv malzemesinin milyonlarca evrak, defter, fotoğraf, minyatür ve daha pek çok orijinal materyalden oluşan hikayesi gözler önüne seriliyor. Sayıda ayrıa Melih Uslu, "Doğu'nun Çarşıları", Harun Reşid Acaroğlu "İstanbul'dan masum kareler", Prof.Dr. Hamit Pehlivanlı "Lozan Kutlamaları Bahanesiyle Osmanlı Düşmanlığı" ve Eyüp Çolak "Koca bir Osmanlı Ragıb Paşa" yazılarıyla dergideki yerini alıyor.



Tanburi Cemil Bey enstürmanlarını anlatıyor





Müziğimizin önemli isimlerinden Tanbûri Cemil Bey'in vefâtının 100. yılı anısına hazırlanan "Tanburi Cemil Bey Enstrümanları Anlatıyor" kitabında Tanburi Cemil Bey'in anlatıcılığında Türk müziğinin temel unsurları tanıtılıyor. Çocuklarımızın kendi müzik kültürümüze ait enstrümanlar hakkında bilgi ve fikir sahibi olmaları amacıyla hazırlanan bu eser, aynı zamanda kıymetli bestekârları da tanıma imkânı sunuyor.



En 'helal'inden diş macunları





Türkiye'nin ilk helal kozmetik belgesini, çocuk ve yetişkin ağız bakım ürünleri ve diş macunu kapsamında almaya hal kazanan BioBellinda, Türkiye dışında Avrupa'nın yedi ülkesinde de satışa çıkıyor. Almanya, Belçika, Fransa, Danimarka, Hollanda, İsviçre ve Avusturya olmak üzere yedi Avrupa ülkesinde satışa çıkacak BioBellinda için Genel Müdür Muhammed Ali Kullemci, , “Ürünlerimizi geliştirirken ve pazarlarken şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da, sahip olduğumuz ahlaki değerleri ve dini hassasiyetleri muhafaza etme konusunda kararlılığımızı sürdüreceğiz.” dedi.





#Şehir rehberi
#Aktiviteler
#Organizasyonlar
#Konser
7 yıl önce