|

Sekiz ülke gezdim Ajna’yı açtım

İstanbul Etiler’in çiçeği burnunda mekanı Ajjna, bizi yeni bir restoran kültürü ile tanıştırıyor. Mekanın işletmecisi Mustafa Yaşaroğlu, üç yılda sekiz ülke dolaşıp Ajjna’yı açtığını söylüyor. Ajjna’nın mutfağı daha çok İtalyan lezzetleri üzerine kurulu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/06/2018 Pazar
Güncelleme: 04:30 - 17/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
Ajjna’nın mutfağı daha çok İtalyan lezzetleri üzerine kurulu.
Ajjna’nın mutfağı daha çok İtalyan lezzetleri üzerine kurulu.

İstanbul’da alkolsüz mekan konsepti günden güne artıyor. Bunlara bir yenisi daha eklendi. İstanbul’un kalbi Etiler’de henüz açılalı bir ay bile olmayan Ajjna, bizi yeni bir restoran kültürü ile tanıştırıyor. Mekanın hem tasarımı hem menüsü adeta bir Doğu Batı sentezi. Mimar Esat Şimşek’in orta yüzyıl Brezilya mimarisi ile tasarladığı Ajjna’da nargile de var piyano da. Mutfağı ise ağırlıklı olarak İtalyan lezzetlerinden oluşuyor. Bu konuda oldukça iddialılar. Bu hafta Ajjna’da mekanın işletmecisi Mustafa Yaşaroğlu’nun konuğu olduk. Üç yıl önce bir mekan açma fikrinin zihninde oluştuğunu söyleyen Yaşaroğlu, “Üç yılda sekiz ülke dolaştım. Birleşik Arap Emirlikleri, Ukrayna, Almanya, Rusya, Azerbaycan, Yunanistan, Çek gibi. Dokuz ay mekan aradım. Sonunda Ajjna’yı açtım” diyor.

İTALYAN MUTFAĞINDA İDDİALIYIZ

Alkolsüz mekan trendini başlatan Huqqa olmuştu. Yaşaroğlu da Huqqa’nın açtığı yoldan ilerlediklerini kaydediyor ve ekliyor: “Ben bu tarz mekanların sıkı müşterisiydim, müşterinin de ne istediğini biliyorum. Yönetici sıkıntısı vardır bu sektörde. Piyasadan farklı olduk. Şu an İtalyan mutfağı ağırlıklıyız, şefimiz Sezgin Can. İtalyan mutfağında iddialıyız. Bir taş fırın yapmaya mutfağımız elverişli değildi ama Sicilya’nın en iyi pizza yapan fırınını getirdik. Mümkün mertebe nargile siparişini ben alıyorum müşteriyle ilgilenmeyi, insanları mental olarak doyurmayı seviyorum. Mekan sahibi olduğumu söylemiyorum. Steak olmazsa olmaz ama çok ağırlık vermedik. Atıştırmalaık menümüz oldukça geniş. Hafta içi ‘casual’ diyeceğimiz kahvaltılarımız var. Beyaz yakalılara hitap eden kahvaltı çeşitlerimiz var, sağlıklı yiyeceklerden oluşan.”

Dünyanın ilk buğdayını pişiriyoruz

Ajjna’nın mutfağında her şey günlük ve taze bir şekilde hazırlanıyor. İtalyan mutfağının en önemli öğelerinden olan makarnalar ise tamamen elde işleniyor. Ajjna’nın mutfağını ön plana çıkaran bir diğer konu ise mutfakta siyes buğdayının kullanılıyor olması. Genetik yapısının 10 bin senedir hiç değişmemiş olmasıyla ünlü siyes, dünyanın ilk buğdayı olarak kabul ediliyor. Mustafa Yaşaroğlu, “Yoğun bulgur tadını unuttu insanlar. Menüyü tasarlarken özellikle sağlıklı ürünleri tercih etmeye özen gösterdik” diyor. Bu arada Ajjna Hint felsefesinde üçüncü gözü içine alan çakranın adı.

#​İstanbul
#Mustafa Yaşaroğlu
#Ajjna
6 yıl önce