|

Karataş Seçim Sonuçları 2024 - Adana Karataş Belediye Başkanı Kim Oldu? 31 Mart Karataş Oy Oranları Sonuçları

Karataş yerel seçim sonucu, Karataş ilçesine ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları 31 Mart seçimleri nedeniyle bir hayli merak konusu. Adana'nın ilçelerinden biri olan Karataş’da belediyeyi kim kazandı, Karataş belediye başkanı kim oldu? soruları ilçe sakinleri tarafından 2024 yerel seçim nedeniyle sorgulanmakta. İşte 2024 Adana Karataş yerel seçim sonuçlarına ilişkin detaylar.

14:18 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 12:49 - 28/03/2024 Perşembe
Yeni Şafak
Karataş seçim sonuçları
Karataş seçim sonuçları

Yeni Şafak’ın 31 Mart 2024 tarihindeki Karataş yerel seçim sonuçlarına göre, Adana Karataş belediye başkanlığı seçim sonuçları, partilerin aldıkları oy oranları, açılan sandık yüzdeleri, geçerli ve geçersiz oy sayıları gibi detaylar, seçimlerle ilgili kapsamlı bilgiler sunuluyor. İşte Karataş 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları sorgulama sayfası...

Karataş Seçim Sonuçları 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Karataş 2024 seçim sonuçları, partilerin ve adayların oy oranları ile 2024 yerel seçiminde Karataş belediyesini kim kazandı? sorusun cevabı netlik kazanmış olacak.

Karataş 2019 Yerel Seçim Sonuçları Oy Oranları

MHP - Necip Topuz %51.3

CHP - Mehmet Yıldız %45.4

DP - Cengiz Çetinöz %1.66

SAADET - Hasan Ali Aydın %0.63

BBP - Hüseyin Deniz %0.48

Karataş 2024 Yerel Seçim Belediye Başkanı Adayları

Cumhuriyet Halk Partisi Ali Bedrettin Karataş - (Adana / Karataş)

Yeniden Refah Partisi Bekir Sömek - (Adana / Karataş)

Demokratik Sol Parti Berivan Bal - (Adana / Karataş)

Bağımsız Türkiye Partisi Ercüment Orhan - (Adana / Karataş)

Demokrasi ve Atılım Partisi Hakan Cengiz - (Adana / Karataş)

Karataş Hakkında

Adana'nın Karataş ilçesi, Akdeniz kıyısında bulunur ve Akdeniz'in kıyı ovalarından biri olan Ceyhan Deltası üzerinde konumlanmıştır. Coğrafi olarak düz bir araziye sahip olan ilçe, tarım alanlarının yoğun olduğu bir bölgedir. Nüfusun çoğunluğu genellikle tarım ve balıkçılıkla uğraşırken, turizm de önemli bir gelir kaynağıdır. Tarihi açıdan, Karataş'ın kökenleri antik çağlara kadar uzanır ve çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Özellikle antik dönemde önemli bir liman şehri olan Karataş, Roma ve Bizans dönemlerinde de ticaretin merkezlerinden biri olmuştur. Günümüzde ise tarım, balıkçılık ve turizm faaliyetleriyle öne çıkan Karataş, Akdeniz'in önemli sahil ilçelerinden biridir.



#Karataş seçim sonuçları
#Karataş yerel seçim seçim sonucu
#Karataş seçim sonuçları 2024
#Karataş oy oranı
#Karataş oy sonuçları
1 ay önce