|

Kübra Yiğitbaşı kimdir?

Kübra Yiğitbaşı 1979 tarihinde doğdu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü bitiren Kübra Yiğitbaşı, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde Araştırma Görevlisi, Dr. Öğretim Üyesi ve Doçent olarak görev yaptı. Yiğitbaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı iken, 12 Mayıs 2022'de Afyonkarahisar valisi olarak atanmıştır. Peki Kübra Yiğitbaşı kimdir nereli, hangi görevlerde bulundu? İşte Kübra Yiğitbaşı’ın hayatı ve biyografisi

15:43 - 30/05/2023 Salı
Güncelleme: 15:47 - 30/05/2023 Salı
Yeni Şafak
Kübra Yiğitbaşı hayatı, biyografisi
Kübra Yiğitbaşı hayatı, biyografisi

Yeni kararname ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı iken Afyon Karahisar'a vali olan Kübra Güren Yiğitbaşı’ın hayatı hakkında bilgiler merak ediliyor. Peki, Kübra Yiğitbaşı kimdir? Genelkurmay Başkanı Kübra Yiğitbaşı kaç yaşında ve nereli?

Kübra Yiğitbaşı kimdir?

1979 Ankara doğumludur. İmam hatip lisesinden mezun oldu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde tamamladıktan sonra, İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü’nde yüksek lisansını “Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi” üzerine gerçekleştirdiği çalışmasıyla tamamladı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde 2012 yılında, “İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı” adlı teziyle doktorasını bitirdi. Ardından aynı fakültede yardımcı doçent ve doçent olarak çalıştı.

Bu görevdeyken, 8 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a, katıldığı bir canlı yayında söz alarak "özgürleştirici adımları" için teşekkür etti.

Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun ile birlikte TÜRGEV’in “Vakıf Meclisi”nde görev aldı.

Kübra Yiğitbaşı hangi görevlerde bulundu?

2019 yılında Basın İlan Kurumu Genel Kurul temsilcisi olarak atandı. 5 Ağustos 2021 tarihinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda bakan yardımcısı görevine getirildi. 12 Mayıs 2022'de yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Afyonkarahisar valisi olarak atandı.

15 Temmuz Darbe Girişimi'nden dört ay sonra, darbeye direnenleri konu alan, Direnen Kalplerin Hikayesi adında bir belgesel çekti. 2018 yılında ise "Çocuk Yayınları ve Dışa Açılım" ile "Siyasal Dilin Satır Arası" başlıklı iki kitap çıkardı.

Evli ve üç çocuk annesi olan Kübra Yiğitbaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı iken, 12 Mayıs 2022'de Afyonkarahisar valisi olarak atanmıştır.

#Kübra Yiğitbaşı
#Kübra Yiğitbaşı hayatı
#Kübra Yiğitbaşı biyografisi
1 yıl önce