|

Osman Aşkın Bak kimdir?

Osman Aşkın Bak, 11 Ekim 1966 tarinde doğdu. Lise öğrenimini Kabataş Erkek Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi'ni bitirdi. Osman Aşkın Bak, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı. Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı. 65. Hükûmette Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev aldı. Osman Aşkın Bak, 3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabine yeni Gençlik ve Spor Bakanı olarak görevlendirildi. Peki Osman Aşkın Bak nereli, hangi görevlerde bulundu? İşte Osman Aşkın Bak hayatı ve biyografisi.

14:25 - 4/06/2023 Pazar
Güncelleme: 13:32 - 5/06/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Gençlik ve Spor Bakanı (GSB) Osman Aşkın Bak'ın hayatı ve biyografisi
Gençlik ve Spor Bakanı (GSB) Osman Aşkın Bak'ın hayatı ve biyografisi

Osman Aşkın Bak’ın kim olduğun vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında. Peki, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kimdir, hangi görevlerde yer aldı?

Osman Aşkın Bak kimdir?

Osman Aşkın Bak, 11 Ekim 1966 yılında İstanbul Üsküdar'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi bölümünden mezun oldu.

İngiltere'de Nottingham Üniversitesinde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği programında doktorasını tamamladı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev üstlendi. İstanbul Ticaret Odasında Meclis Üyesi olarak görev yaptı.

2007-2011 yıllarında Güreş Federasyonu Başkanı olan Bakan Bak, 2017-2018 yıllarında ise Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yapmıştı. Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca ve Farsça bilen Bak, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Osman Aşkın Bak, 3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabine yeni Gençlik ve Spor Bakanı olarak görevlendirildi.

#Osman Aşkın Bak
#Osman Aşkın Bak hayatı
#Osman Aşkın Bak biyografisi
1 yıl önce