|

Bungalovlar tatilcilerin yeni odak noktası oldu

Son dönemlerde popülaritesini gittikçe artıran ve farklı bir tatil deneyimi sunan Bungalovlar, Türkiye’nin çeşitli noktalarında hem yerli hem yabancı turistlerce oldukça yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Doğa ile içe içe geçmiş bir şekilde konumlanan bungalovlar yarattığı değer ile aynı zamanda turizm piyasasını da canlandırıyor. Bungalovların son zamanlarda çok fazla tercih edildiğini söyleyen Bugün Nereye Gidelim Kurucusu İlker Kulaksız, “İstanbul’a yakın yerlerdeki bungalovlar özellikle şehir hayatının gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için çok pratik bir tatil imkanı sunuyor” dedi.

iLAN
20:05 - 17/05/2022 Salı
Güncelleme: 20:20 - 17/05/2022 Salı
Diğer
​Bungalovlar tatilcilerin yeni odak noktası oldu
​Bungalovlar tatilcilerin yeni odak noktası oldu

Türkiye’de ve dünyada yeni tatil trendleri arasında bungalov evler yerini aldı. Türkiye’nin çeşitli noktalarındaki bungalovlar tatil severler için yeni bir alternatif yaratıyor. Marmara, Ege, Karadeniz ve Akdeniz bölgesinde birçok ilde yer alan bungalovlar, ziyaretçilerine her mevsim hizmet veriyor. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan ve şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyenler bungalov evlere daha çok talep gösteriyor.

Pandemi Süreci İzole Tatil Yapma Alışkanlıklarını Çeşitlendirdi

Covid-19 pandemisi ile beraber turizm sektöründeki dalgalanma ve belirsizlikle beraber tatil severler için daha izole bir alternatif gündeme geldi. Ahşap malzemelerden yapılan Bungalov evler ve İskandinav evlerinden ilham alınarak tasarlanan ve Tiny House olarak adlandırılan küçük evler, kalabalıktan uzakta tatil keyfi çıkarmak isteyenlerin yeni tercihi oldu.

Bugün Nereye Gidelim Kurucusu İlker Kulaksız, artan
ev taleplerine ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sapanca, Kocaeli, Bolu ve Rize olmak üzere çeşitli birçok ilimizde doğa içerisinde yer alan bungalov evler hafta içi veya hafta sonu şehrin karmaşasından uzaklaşmak ve temiz bir doğa havası almak isteyen ziyaretçiler için önemli bir rota haline geldi. Ev konforunda daha kişiselleştirilmiş bir tatil isteyen yerli ve yabancı ziyaretçiler, erkenden bungalov evler için rezervasyon yaptırıyor.”
Doğa İçinde Güne Merhaba Demek

İlker Kulaksız bungalovların otel tatillerinden farklı olarak daha kişiye özel butik bir deneyim sağladığını söyleyerek ziyaretçilerin yaşayacağı deneyimleri anlattı: “Uyandığınızda camı açarak tertemiz bir havayı içinize çekebileceğiniz, yeşilliğe doyacağınız ülkenin birbirinden farklılokasyonlarına konumlanmış bungalovlarda doğa yürüyüşü yapabilir, bahçesinde sıcak çayınızı ya da kahvenizi içebilirsiniz.”

Bungalovlar İstanbul’a birkaç saat mesafede Sapanca, Kocaeli ve Bolu’da; Antalya’da, İzmir’de, ve Rize’de oldukça popüler tatil mekanları arasında yer alıyor ve gelecek yıllarda ziyaretçi sayılarını daha da artırması bekleniyor.

#bungalov
#tatil
#doğa
2 yıl önce