|

Klinik Psikolog Fatime Erçağ 'LGBT doğuştan mı geliyor?' sorusunu tvnet'te cevapladı: Lobiler istisnaları dayatıp kurnazlık yapıyor

Klinik Psikolog Fatime Erçağ, tvnet canlı yayınında, LGBT sapkınlığı ve topluma etkileri konusunda oldukça önemli değerlendirmelerde bulundu. "Sıradan insanlar olarak da mesleki uzman olarak da korkunç tehditle karşı karşıyayız." diyen Erçağ, LGBT lobilerinin 'eşcinselliğin doğuştan var olduğu' söylemlerini nasıl dayattığını anlattı. Eşcinselliğin 'hastalık' olarak nitelendirildiğini fakat baskılar sonucu 'sınıf tanımlama' kitapçıklarından çıkarıldığını vurgulayan Erçağ, "Bu tip durumları biz 'cinsel sapma' olarak nitelendiriyoruz. Tıpkı yüksek veya geri zekalılık gibi bir doğal süreç. Cinsiyetten hoşnutsuzluk diye bir şey yok. İstisnaları dayatıyorlar. LGBT'nin kurnazlığı da burada." ifadelerini kullandı. Erçağ, "Çevresel faktörler ve altyapı ne kadar sağlıklıysa, o kadar sağlıklı bir cinsel kimlik ortaya çıkıyor. " dedi.

21:37 - 17/08/2023 Perşembe
Güncelleme: 22:01 - 17/08/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Klinik Psikolog Fatime Erçağ
Klinik Psikolog Fatime Erçağ

Yeni Şafak Yazarı Ersin Çelik'in moderatörlüğünde tvnet'te canlı yayınlanan Gündem Özel programında, LGBT sapkınlığı ve topluma etkileri ele alındı.

Klinik Psikolog Fatime Erçağ, küresel LGBT lobisinin birkaç yıl öncesine kadar 'cinsel sapma' olarak tanımlanan eşcinselliği dayatmalarla nasıl tıp literatüründen çıkarmaya ve normalleştirmeye çalıştığını anlattı.

LGBT doğuştan mı geliyor: Uzman isim 'Lobiler istisnaları dayatıp kurnazlık yapıyor' diyerek anlattı

"Sıradan insanlar olarak da mesleki uzman olarak da korkunç tehditle karşı karşıyayız."
diyen Erçağ, LGBT'nin doğuştan olup olmadığına ilişkin soruya, "
Bu tip durumları biz 'cinsel sapma' olarak nitelendiriyoruz. Tıpkı yüksek veya geri zekalılık gibi bir doğal süreç. Çok çok istisnai durumlar da doğal. İstisnaları dayatıyorlar. LGBT'nin kurnazlığı da burada."
ifadelerini kullandı.


"Cinsel sapmalar çok çok istisnai durumlar"

İnsanların doğal bir gelişim sağlaması için biyolojik ve fizyolojik süreçlerinin sağlıklı olması gerektiğini vurgulayan Erçağ,
"Kimlik gelişimini psikolojik ve psikososyal süreçler etkiliyor. Bir tanesinin sağlıklı olması yeterli değil olgunlaşması için. Kişinin cinsel kimliğinin çekirdeği 3-4 yaşlarında belli oluyor. Bu çekirdek, çevresel faktörlerden etkileniyor."
diye konuştu.
Eşcinselliği yüksek ve düşük zekaya benzeten Erçağ,
"Cinsel sapmalar, genetik olarak doğasına aykırı bir özellik varsa hormonal beyin hipofiz bezinde bile olabilir. Bunlar çok karmaşık şeyler ve istisna. Cinsel eğilim farklı olabilir, bunlar istisnadır. Psikolojide de 'cinsel sapma' diye geçer.
" dedi.

'Cinsel sapma' tıp literatüründen nasıl çıkarıldı?

1980'li yıllara kadar sınıf tanılama kitapçıkları kullandıklarını ve 'cinsel sapma' rahatsızlığı olarak tanımlandığını belirten Erçağ, erkek eşcinsellerin baskısı nedeniyle tanımlamanın kategoriden çıkarıldığını söyledi.
"Kala kala 'pedofili' kaldı onun için de uğraşıyorlar."
diyen Erçağ,
"Evet, doğal ama istisnai bir durum. Zeka geriliği de doğal. İstisnai durumlar da doğal. İstisnaları dayatıyorlar. LGBT'nin kurnazlığı da burada."
şeklinde konuştu.

"Cinsiyetten hoşnutsuzluk diye bir şey yok"

Sözlerinin devamında, cinsiyet değiştirme ameliyatlarına vurgu yapan Erçağ,
"Cinsiyetten hoşnutsuzluk diye bir şey yok. Kestireceğim ya da bir şeyler taktıracağım diye bir şey yok. Kaba tabirle anlatıyorum. Topluma sözde özgürlük olarak dayandırılan şeyler aileyi, milleti ve devleti parçalıyor. Sonuçta da benliği parçalıyor.
" dedi.



#LGBT
#Fatime Erçağ
#tvnet
#Hastalık
9 ay önce