|

Başkan Usta Kucka ve Medel'i almaya gitti

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, İtalya'ya ikinci kez çıkarma yaptı. Milan'dan Juraj Kucka ve Inter'den Gary Medel için istenilen rakamları, transfer komitesi ile değerlendiren başkan Usta, bu sefer iki oyuncuyu da almak için harekete geçti

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:01 - 5/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Başkan Usta Kucka ve Medel'i almaya gitti
Başkan Usta Kucka ve Medel'i almaya gitti

Trabzonspor, '50. yılda şampiyonluk' hedefiyle başlayacağı yeni sezon transfer çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Kadrosuna takviye ettiği Kamil Ahmet Çörekçi ve Theo Bongonda'nın yanında 3-4 transfer daha yapması beklenilen Karadeniz ekibi, bir yandan yurtiçi transfer çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da yurtdışından yapacağı takviyelerin girişimlerini hızlandırdı. Geçtiğimiz hafta Milan'dan Juraj Kucka ve İnter'den Gary Medel için girişimlere başlayan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, bir kez daha İtalya'ya çıkarma yaptı. Teklif edilen rakamları ve kulüplerin istediği bonservisleri Türkiye'de transfer komitesi ve yöneticileriyle bir araya gelerek değerlendiren Usta, iki transferi bitirme kararı aldı. Werder Bremen'in forvet oyuncusu Zlatko Junuzovic için Almanya'da bir görüşme gerçekleştiren bordo-mavililerin başkanı, ardından yeniden İtalya'ya geçti. Transferlerle bizzat kendisi ilgilenen Trabzonspor Başkanı Usta'nın, Juraj Kucka için istenilen 6 milyon Euro'luk bonservis bedelini 3 milyon Euro'nun yanında 1 milyon Euro'luk başarı bonusuyla çözdüğü öğrenildi.

KUCKA TAMAM, SIRA MEDEL'DE

Bordo-mavili yönetimin, Slovak oyun kurucuya ise 2.5 milyon Euro vereceği ve 3 yıllık sözleşme imzalanacağı belirtildi. Çinli iş adamı tarafından alınmasının ardından kadrosuna şu ana kadar 103 milyon Euro’luk transfer yapan Milan Kulübü'nün de Trabzonspor'a kolaylık sağlayacağı, bonservisin iki taksit halinde ödenmesinin bile gündemde olduğu ifade edildi. Bordo-mavililerin, İtalya'da kadrosuna katmak istediği bir diğer oyuncu ise Inter'in ön liberosu Gary Medel. Trabzonspor Başkanı, daha önceden İtalyan ekibiyle gerçekleştirdiği görüşmelerde 5 milyon Euro karşılığında el sıkışmıştı. Medel'in Türkiye'ye gelmeye ilk aşamada sıcak bakmaması üzerine Başkan Muharrem Usta, oyuncu ile yüzyüze görüşme kararı almıştı. Rusya'da düzenlenen Konfederasyon Kupası'nda ülkesi Şili ile finale kadar yükselen 29 yaşındaki futbolcu da İtalya'ya döndü. Başkan Muharrem Usta'nın Inter'in ardından Medel'i de ikna ederek, Kucka ile birlikte Türkiye'ye getirmesi bekleniyor.

#Trabzonspor
#Muharrem Usta
#Juraj Kucka
#Gary Medel
7 yıl önce