|

Beşiktaş’a Erzurum freni

Süper Lig’de üst sıralardan kopmak isteyen siyah-beyazlılar, sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile berabere kalarak zirve yarışında yara aldı. Dorukhan’ın 69. dakikada kendi kalesine attığı golle geri düşen Beşiktaş aynı futbolcuyla 78’de beraberliği yakaladı ama yetmedi. Quaresma ise gördüğü kırmızı kartla takımını yalnız bıraktı.

Ergin Aslan
04:00 - 26/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Beşiktaş
Beşiktaş

Beşiktaş, Süper Lig’in 19. haftasında evinde ağırladığı Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda yara aldı. Dorukhan’ın önce kendi kalesine, sonra rakip kaleye attığı golle maç 1-1 sona erdi. Bir tarafta Akhisar maçının ardından 3 puana ulaşarak galibiyet serisi yakalamak isteyen siyah-beyazlılar, diğer yanda ise lige tutunma mücadelesi veren mavi-beyazlılar mücadeleci bir futbol sergiledi. Seyircisinin destegini alan Beşiktaş maça baskılı başladı. 8. dakikada Ljajic’in pasında Burak, siyah-beyazlı forma altında ilk golüne yaklaşsa da, kaleci Sehic izin vermedi. Ljacic ise dönen topu üstten auta gönderdi. 33’de Quaresma soldan getirdiği ve kendi ürettiği pozisyonda golü denedi ancak Sehic bu topu da kornere çeldi. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ikinci yarıya Mirin-Mustafa değişikliğiyle başlayarak hücum gücünü arttırmaya çalışsa da baskıyı kırmaya çalışan Erzurum 56’da Rashad Muhammed’le sağdan girerek tehlikeli oldu, topu Karius ayağıyla çeldi. 65’te Quaresma’nın ortasında Dorukhan’ın kafa vuruşunda yine Sehic’e takıldı. Erzurum, 69. dakikada geliştirdigi atakta Scuk’la şutu çekti, Necip’ten dönen top, Dorukhan’a çarparak ağlara gitti: 0-1. 78. dakikada Ljajic’in ortasına iyi yükselen Dorukhan, bu kez rakip kaleye atarak skoru eşitledi: 1-1.

Gencer unutulmadı

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Beşiktaş’ın eski kalecisi Göksel Gencer mücadele öncesinde unutulmadı. 44 yaşında hayata gözlerini yuman eski kaleci için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Öte yandan siyah-beyazlı taraftarlar Beşiktaş’ın sembol isimlerinden olan ve şu anda Büyükşehir Belediyi Erzurumspor’u çalıştıran teknik direktör Mehmet Özdilek lehine de tezahüratlarda bulundu.

  • Quaresma belirsiz
  • Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, takımdan ayrılacağı konuşulan ve dün 11’de oynattığı Portekizli yıldız konusunda, “Maç bittikten sonra o mu gider, başkası mı gider, bunu konuşmak yerine maça konsantre olmak gerekiyor. Quaresma bunu iyi yapan bir oyuncu” dedi.
  • Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor karşılaşması öncesi Portekizli yıldız Ricardo Quaresma konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam, dünkü karşılaşmaya ilk 11’de başlayan ve siyah-beyazlı takımdan ayrılacağı ve ülkesine döneceği konuşulan Portekizli yıldız Ricardo Quaresma ile ilgili yaptığı açıklamada, “Quaresma şu anda çıkıp, oynuyor, görev veriyoruz. Hayatın ne olacağını biz bilemeyiz. Bugün çıkacak ve futbolunu oynayacak. Maç bittikten sonra o mu gider, başkası mı gider, bunu konuşmak yerine maça konsantre olmak gerekiyor. Quaresma bunu iyi yapan bir oyuncu” ifadelerini kullandı. Bir süreden beri Quaresma’nın eski takımı Porto’ya geri döneceği ve Erzurum maçı sonrası takıma veda edeceği konuşuluyordu.
Burak Yılmaz’a tepki ve d
estek

Beşiktaş forması ile son maçına 2 Aralık 2007 tarihinde oynanan Çaykur Rizespor maçında çıkan Burak Yılmaz 4 bin 72 gün sonra taraftarının karşısına çıktı. Beşiktaş taraftarı tecrübeli futboycuya ısınma hareketleri sırasında büyük tepkiler göstermedi. Kadrolar anons edilirken ise bazı taraftarlar Burak’ı ıslıklarken, bazıları da da alkışlarla destek verdi. Bu arada Trabzon’da oynarken 3 sarı kartı olan Burak, dün sarı kart gördüğü için cezalı duruma düştü.

Muhayer kadroda

Beşiktaş’ın yeni transferi Muhayer Oktay, BB Erzurumspor karşılaşmasının 21 kişilik kadrosuna dahil edildi. Fortuna Düsseldorf’dan transfer edilen 19 yaşındaki futbolcu, Erzurumspor maçının kadrosuna alındı.

Güneş’ten 2 değişiklik

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Akhisarspor maçının ilk on birine göre iki değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, sarı kart cezalısı Vida’nın yerine savunmanın göbeğinde Necip’e sol bekte ise Canerin yerine Adriano’ya görev verdi.

#Erzurumspor
#Beşiktaş
5 yıl önce