|

'Birikmiş sorunlar bir anda çözülmez'

Giderek marka değeri düşen Türk futboluna kaybolan ilginin geri gelmesi gerektiğini belirten Trabzonspor Başkanı Usta, “Taraftarımız emin olmalıdır ki Trabzonspor, ekonomik ve idari anlamda yeniden yapılanmasını kısa sürede tamamlayarak eskiden daha büyük sportif başarılara imza atmaya hazır hale gelecektir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:31 - 23/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, giderek marka değeri düşen Türk futboluna kaybolan ilginin geri gelmesi gerektiğini belirtti. Usta, Trabzonspor Kulübünün dergisinde yer alan yazısında, “Gölgesinde bulunmaktan gurur duyduğumuz ulu çınarın, Trabzonsporumuzun yarım asra yaklaşan tarihi boyunca elde ettiği başarılar kadar uğramış olduğu haksızlıklar da Türk futbol kamuoyunun malumudur" ifadesini kullandı.



Türk futboluyla ilgili değerlendirmede de bulunan Usta, şöyle devam etti: “Özellikle son yıllarda çok daha belirgin şekilde ortaya çıkan Türk futbolunun çarpık yapısı, bugün itibariyle tek başına bizleri değil tüm futbolseverleri rahatsız etmektedir. Bu anlamda giderek marka değeri düşen Türk futboluna kaybolan ilginin geri gelmesi gerekiyor. Futbolcumuz Salih'in kırmızı kartı, değişimin fitilini ateşlemiştir. Trabzonspor olarak 'bu düzen değişecek' dedik. Lakin düzenin değişmesi çok kolay olmayacaktır. Takdir edersiniz ki yılların birikmiş sorunları bir anda çözülmez. Mücadele adım adım ilerlemektedir. Umut verici olan bizim anlayışımızın Kulüpler Birliği ve TFF çevrelerinde de kabul görmesidir."



Muharrem Usta, Trabzonspor Kulübü'nün içinde bulunduğu durumla ilgili çalışmalarının sürdüğüne işaret ederek, şunları kaydetti: “Kulübümüzün yeniden yarışmacı bir kimliğe bürünmesi adına başlatmış olduğumuz restorasyon hamlemiz de büyük titizlikle sürmektedir. Taraftarımız emin olmalıdır ki Trabzonspor, ekonomik ve idari anlamda yeniden yapılanmasını kısa sürede tamamlayarak eskiden daha büyük sportif başarılara imza atmaya hazır hale gelecektir."



Kadroda istikrarsızlık


Trabzonspor, bu sezon bir türlü kadro istikrarı sağlayamadı. Bordo-mavililer, Süper Lig'in 2. ve 3. haftasında oynanan maçlar dışında aynı kadro ile üst üste iki maça çıkmadı.



Süper Lig'de Medicana Sivasspor'u yenerek moral bulan Trabzonspor, milli ara öncesi rahat bir nefes alırken, bordo-mavililer ligin 2. haftasında oynadığı Beşiktaş ve 3. haftasındaki Akhisar Belediyespor maçları dışında oynadığı müsabakalarda üst üste 2 maça aynı kadro ile çıkamadı. Trabzonspor'un sezon içinde yaşadığı sakatlıklar, cezalılar ve ara transfer döneminde giden ve gelen oyuncular nedeniyle bir türlü istikrarlı kadro yapısı oluşamadı. Karadeniz ekibinin bu sezon içinde bulunduğu durumun en önemli etkenlerinden biri olarak ön plana çıkan kadro istikrasızlığı takım olma yolunda önemli sıkıntılar yaşattı. Sezonun bitmesine 8 hafta kalmasına rağmen bordo-mavililer halen takım olma adına arayışlarını sürdürüyor. Trabzonspor'da ligde 21 maçla Luis Cavanda en çok ilk 11'de sahaya çıkan isim olurken, bu oyuncuyu 20 maçla Mustafa Yumlu ve Erkan Zengin takip etti.





Trabzonspor'da Felix Magath iddiası


Yeni sezonda Trabzonspor'u yabancı bir teknik direktöre teslim etmeyi düşünen başkan Muharrem Usta ve yönetimi temaslarının Felix Magath üzerinde yoğunlaştırdı. Alman çalıştırıcının Türkiye temsilcisi Metin Aşar, Trabzonspor'un Magath'la ilgilendiğini ve bu işi en kısa sürede bitirmek istediğini öne sürdü. Magath ile anlaşılaması durumunda bir başka Alman Armin Veh ve İtalyan Walter Mazzarri'nin alternatifler olarak üzerinde durulacağı vurgulandı.



Yatabare ve N'Doye dönmüyor


Trabzonspor'un sezon başı Fransa'nın Montpellier takımına kiraladığı Mustapha Yatabare ve devre arasında İngiltere'nin Sunderland takımına kiraladığı Dame N'Doye'nin gelecek sezon kurulacak kadroda düşünülmediği belirtildi. Trabzonspor yönetiminin bu iki oyuncunun da menajeri ile görüşme yaptığı ve futbolcuların şuan oynadıkları kulüplere bonservisleri konusunda gereken kolaylığı sağlayacağını söyledikleri öğrenildi. Yatabare ve N'Doye'nin de Trabzonspor'a dönmeye sıcak bakmadıkları belirtildi.






#Muharrem Usta
#Trabzonspor
#Süper Lig
#Felix Magath
8 yıl önce