|

Bu kadar popüler olduğumu bilmiyordum

"İstanbul ve Türkiye hakkında çok şey duydum. İnsanlar çok iyi, dost canlısı. İstanbul buraya gelmeden gördüğüm fotoğraflardaki gibi. Buraya tenis oynamaya geldim ancak fırsat bulduğum zaman şehri gezeceğim."

Yeni Şafak
04:00 - 28/04/2015 Salı
Güncelleme: 21:38 - 27/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası için İstanbul'da olan dünyaca ünlü tenisçi Roger Federer, organizasyonla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. İsviçreli oyuncu Türkiye'de tenisin ve kendisinin bu kadar popüler olduğunu bilmediğini belirtti. Tenisin gelmiş geçmiş en büyük isimlerinden biri olarak gösterilen Federer, taraftarları ve sabırsızlıkla maçların başlamasını beklediğini kaydetti.



Federer sözlerine İstanbul ve Türkiye ile ilgili görüşleriyle başladı: "İstanbul ve Türkiye hakkında çok şeyler duydum. Her zaman buraya gelmek istiyordum. İnsanlar çok iyi, dost canlısı. Hava çok iyi. Kort da çok iyi. İstanbul, buraya gelmeden gördüğüm fotoğraflardaki gibi. Keşke burada tenis oynamayıp, kahve içip rahatlasaydım. Eşim bugün iki kez aradı, İstanbul'un nasıl olduğunu sordu. Ona harika olduğunu söyledim ve bir gün hep birlikte ailece buraya gelmek istiyoruz.”



TENİS BURADA SEVİLİYORMUŞ


"İstanbul'a tenis oynamaya geldim. Ancak fırsat bulduğum zaman gidebileceğim yerlere gideceğim. Burada tenisin ve kendimin ne kadar popüler olduğumu bilmiyordum. Burada ileride çok sayıda tenis turnuvası düzenleneceğini düşünüyorum. Buraya çok üst düzey tenisçilerin geleceğini düşünüyorum. Umarım buradan iyi tenisçiler de çıkar."



MARSEL'LE OYNARSAM ÖZEL BİR ATMOSFER OLACAK


İkinci turda Marsel İlhan ile karşılaşabileceğinin hatırlatılması ve Türk oyuncuyla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Federer, "İki yıl önce kendisine dikkat etmiştim. Son derece dostça, benimle görüşen iyi bir insan. Türk tenisini çok iyi bildiğimi söyleyemeyeceğim. Bunu öğrenmek için geldim. Eğer Marsel'le oynarsam özel bir atmosfer olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.



Federer korta yarın çıkıyor


İlk 4 seri başı raketin açılış turunu bay geçtikleri TEB BNP Paribas İstanbul Open'da, ana tablo maçları dün başlarken, 17 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Federer, ilk maçına yarın çıkacak. İsviçreli raket , Marsel İlhan-Jarkko Nieminen maçının galibiyle oynayacak.



#İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası
#Marsel İlhan
#Roger Federer
9 yıl önce