|

Burak Yılmaz gururlan sunar

Zirve yarışından kopmamak için mutlak galibiyet parolasıyla Bursaspor’u ağırlayan Beşiktaş, siyah-beyazlı formayla 4130 gün sonra goller atan Burak Yılmaz’la sonuca gitti. Beşiktaş, lider Başakşehir’le puan farkını 9’a düşürürken, yeşil-beyazlılar ise ligdeki galibiyet hasretini 7 maça çıkardı.

Ergin Aslan
04:00 - 10/02/2019 Pazar
Güncelleme: 04:08 - 10/02/2019 Pazar
Yeni Şafak
Burak Yılmaz
Burak Yılmaz

Beşiktaş, Süper Lig’in 21. Haftası’nda evinde ağırladığı Bursaspor’u 2-0 yendi. Zirve yarışına tutunmak için mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkan siyah-beyazlı ekibin golleri Burak Yılmaz’dan geldi. Bu sonucun ardından yeşil-beyazlı ekip ise ligdeki galibiyet hasretini 7 maça çıkardı.


Tribünleri dolduran siyah-beyazlı taraftarın desteğiyle maça başlayan Beşiktaş, ilk tehlikeli atağı geliştiren taraf oldu. 25. dakikada sağ kanattan Lens’in yaptığı ortayla penaltı noktası üzerinde buluşan Burak’ın dokunuşu ters köşeden az farkla auta gitti. 40’ta sağ kanattan Lens’in ceza sahası soluna doğru yaptığı ortasını göğsüyle kontrol eden Burak, sol ayağıyla çektiği şutla topu ters köşeden ağlarla buluşturdu: 1-0. Bu golle Burak, 4130 gün sonra siyah-beyazlı formayla yeniden gol attı. 50’de Güven’in orta sahadan gönderdiği ara pasla ceza sahası önünde buluşan Lajajic’in kaleciyle karşı karşıya çektiği şutu Muhammed kornere çeldi. 62’de savunmadan çıkarken Vergini’den topu kapan Burak Yılmaz, sol kanattan içeri sokuldu. Penaltı noktası üzerinde rakibinden sıyrılan golcü futbolcu, ters köşeye yaptığı plaseyle farkı ikiye çıkardı: 2-0. 64’te Yusf Erdoğan’ın sol kanattan rakibinden sıyrılıp çektiği sert şut Karius’ta kaldı. 90+1’de sol kanattan hızla ceza alanına giren Yusuf’un şutunu Karius çeldi. Pozisyonun devamında topu altıpasın içinde önünde bulan Kubilay’ın şutunu yine kaleci harika bir refleksle kornere çeldi.


  • Taraftarımız böyle devam etsin
  • Beşiktaş’ın Hollandalı kanat oyuncusu Jeremain Lens, Bursaspor galibiyetini yorumladı. İki maç üst üste kazanmanın özgüvenlerini de arttırdığını belirten Lens, “Bireysel olarak iyi bir performans gösterdiğimi düşünüyorum. Bu akşam yükselen bir takım ruhu vardı. İki maç üst üste kazandık. Maça iyi başladık. İkinci yarıda yükselen özgüven sahaya yansıdı ve güzel bir galibiyet aldık. Umarım Burak gollerine devam eder. Bu akşam çok güzel iki gol attı. Taraftarlarımız bu akşamki gibi harika desteklerine devam etsinler” ifadelerini kullandı.
  • Kagawa’ya Japon selamı
  • Beşiktaş’ın yeni transferi Shinji Kagawa, Vodafone Park’ta siyah-beyazlı taraftarlarla buluştu. Siyah-beyazlıların tribünlere çağırdığı yıldız oyuncu, taraftarları Japonlara özgü bir şekilde selamladı. Taraftarlar da Kagawa’ya aynı şekilde karşılık verdi. Maçın ardından konuan Kagawa, “Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. İlerleyen haftalarda daha iyi duruma geleceğim. Takımın sistematik bir durumu var, tam anlamıyla hazır olmam halinde, takıma daha çok katkı sağlayacağımı düşünüyorum. Taraftarlara desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
  • Alkışlarla karşılandı
  • Beşiktaş taraftarları, devre arasında transfer edimesinin ardından tepki gösterdiği Burak Yılmaz’a destek verdi. Siyah-beyazlı taraftarlar, Burak Yılmaz’ı tribüne çağırdı ve alkışladı. Tecrübeli golcü de alkışlarla taraftrara cevap verdi. Golcü futbolcu, iki golle yıldızlaştığı karşılaşmanın ardından tribünlere üçlü çektirerek, sevincini taraftarla paylaştı.Karşılaşmanın ardından sosyal medya hsabından açıklamada bulanan Burak, “Bu formayı tekrar giymem için uğraşan, vesile olan herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

#Beşiktaş
#Burak Yılmaz
#Bursaspor
5 yıl önce