|

Caner ve Egemen için özel bir maç!

Son olarak 14 Mart 1976'da Balıkesir Atatürk Stadı'nda karşılaşan Balıkesirspor ve Fenerbahçe, 38 yıl 8 ay 23 gün sonra yine aynı statta karşı karşıya geldi. Balıkesirli futbolseverler tarihi randevuya büyük ilgi gösterdi, ancak Ancak Atatürk Stadı yine dolmadı.

Yeni Şafak
20:30 - 6/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 20:34 - 6/12/2014 Cumartesi
DHA

Zaman zaman şiddetlenen yamur altında oynanan maçı yaklaşık 8 bin seyirci izledi.


Balkes'te iki değişiklik

Balıkesirspor'da maçtan iki gün önce göreve gelen yeni teknik direktör Kemal Özdeş, Kayseri Erciyesspor maçının kadrosunda iki değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Jabbie ve Alanzinho'yu ilk 11'e monte eden Kemal Özdeş, İlhan'ı yedek soyundururken, hafif sakatlığı bulunan Okan'ı 18'e de almadı. Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Okan eski takımına oynama şansını kaçırdığı için üzgün olduğunu söyledi. Balıkesirspor'un golcüsü Gökhan Ünal ise eski takımına karşı sahaya kaptan olarak çıktı. Kırmızı-beyazlı ekipte sakat olan iki Portekizli Andre Santos ile Nuno Coelho kadroda yoktu.

Kartal'dan sürpriz kadro

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, iki haftadır maç kazanamayan kadroda revizyona gitti. Savunmada Kadlec'in yerine Alves'e görev veren genç teknik adam, Alper'i kulübeye çekip Mehmet Topal'ı sahaya sürdü. Forvetteki tercihini ise Webo'dan yana kullanan Kartal, Emenike'yi yedek soyundurdu. 1 maçlık cezasını kupa müsabakasında tamamlayan Emre de 11'de başladı, sakatlığı bulunan Diego ile Serdar Kesimal, Balıkesir'e gelmedi.

Caner ve Egemen'in farklı heyecanı

Fenerbahçe'nin Balıkesirli oyuncuları Caner Erkin ve Egemen Korkmaz Atatürk Stadı'nda farklı bir heyecan yaşadı. Caner ilk 11'de sahaya çıkarken, sakatlıktan yeni kurtulan Egemen ise Balıkesir'e gelmesine karşın kadroda yer bulamadı. Ev sahibi takımın taraftar grubu 10'Kolikler "Balıkesir sizinle gurur duyuyor" diyerek iki futbolcuya moral verdi. Balıkesirspor'un eski kalecilerinden Mahir Günok'un oğlu Mert Günok da kulübede görev bekledi.

Yıldırım maçı otelde izledi

Takımla birlikte Balıkesir'e gelen, maç öncesi Fenerbahçe Futbol Okulu'nu ziyaret edip Vali Mustafa Yaman'ın yemeğine katılan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım cezalı olduğu için maçı Atatürk Stadı'ndan izleyemedi. Yıldırım maçı kaldığı otelden takip etti. İki takım sahaya sahaya 10 Aralık İnsan Hakları Günü öncesi "Bütün insanlar eşit ve özgür doğar" yazılı pankartla çıktı.

Emre ve Volkan'a tepki

Balıkesirsporlu futbolseverler, Fenerbahçeli Emre Belözoğlu ve kaleci Volkan Demirel'i maç boyunca protesto etti. İki oyuncunun topla buluştuğu her pozisyonda tribünlerden ıslıklar yükselirken, zaman zaman olumsuz tezahüratlar da yapıldı. Fenerbahçeli taraftarlar ise futbolcularına destek verdi
#FENERBAHÇE
#BALIKESİRSPOR
#VOLKAN DEMİREL
#EMRE BELÖZOĞLU
9 yıl önce
default-profile-img