|

Defanstan zarar ettiler

Galatasaray transfer dönemini hareketli geçirirken, birçok yıldızı kadrosuna katarak taraftarlarını coşturdu. Bu yaz Radamel Falcao, Steven Nzonzi, Michael Seri ve Mario Lemina gibi isimlere imza attıran sarı-kırmızılıların son 10 sezonda gerçekleştirdiği transferlerde en çok zararı defans bölgesinde yaşadı.

Umut Yılmaz
04:00 - 10/09/2019 Salı
Güncelleme: 03:23 - 10/09/2019 Salı
Yeni Şafak
Christian Luyindama
Christian Luyindama

Galatasaray son 10 sezonda en çok forvet transferlerine para harcarken, 88 golcü için toplamda 94,8 milyon euro bonservis ödedi. 85 forvet oyuncusunu ise 79,5 milyon euro bedelle gönderen Galatasaray, bu bölgeyi 15 milyon euro zarar ile kapattı. Galatasaray en çok harcamayı forvet transferlerine yapmasına rağmen en az zararlardan birini bu pozisyonda elde etti. Sarı-kırmızılılar son 10 sezonda kadrosuna kattığı 64 defans oyuncusuna 85 milyon euro öderken, gönderdiği 62 defans oyuncusundan ise 31 milyon euro kazandı. 53 milyon euro zarar eden sarı kırmızılılar, son 10 sezondaki en büyük kayıbı bu bölgede yaşadı. Galatasaray son 10 sezonda 17 kaleci transferine 7,35 milyon euro bonservis ödemesi yaptı. Yollarını ayırdığı 16 kaleciden ise sadece 225 bin euro gelir elde eden Galatasaray, bu bölgede toplam 7,13 milyon euro zarar etti. Sarı- kırmızılılar 225 bin euro kaleci gelirinin 200 bin euroluk kısmını Cenk Gönen transferinden kazanmıştı.

  • Radamel Falcao seferberliği

  • Galatasaray’da, Radamel Falcao seferberliği yaşanıyor. Kolombiyalı yıldız, 19 yaş altı takımı ile oynanan ve 4-0 kazanılan hazırlık maçında 2 gol atmayı başardı. Falcao, buna rağmen fizik olarak hazır görülmedi. Bunun üzerine teknik heyet, yıldız golcü için bir dizi tedbir aldı ve Falcao için Fenerbahçe maçını hedef olarak belirledi. Kolombiyalı oyuncunun hazır hale gelmesini isteyen Galatasaray teknik heyeti, yıldız oyuncuyu kondisyoner Bartali’ye emanet etti. Falcao’nun, Fenerbahçe ile oynanacak maçta takımla aynı seviyeye gelmesi planlanıyor. Bartali, yıldız golcüye özel bir program uygulayarak kısa sürede form tutmasını sağlanacak. Falcao’nun, cuma günü oynanacak Kasımpaşa maçında kadroda olması beklenmiyor.
#Galatasaray
#Defans
#Zarar
#Christian Luyindama
#Radamel Falcao
5 yıl önce