|

Derbiye kar engeli

Trabzon'da kar yağışı gün boyu devam etti; kar küreme araçları ve görevlileri Avni Aker'de hazır bekletildi. Sabah 15 cm olan kar kalınlığı, maç saatine doğru 30 cm'yi buldu. Yağış sürekli artarak devam ettiği için maç oynanamadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:25 - 24/01/2016 Pazar
Yeni Şafak
Muhabirimiz Ali Kemal Yazıcı, öğlen saatlerinde Avni Aker Stadı'nda bu pozu verirken yoğun kar yağışı devam ediyordu. Zeminin bazı bölümlerinde kar kalınlığı bir insanın bileklerine varan seviyelere geliyordu.
Muhabirimiz Ali Kemal Yazıcı, öğlen saatlerinde Avni Aker Stadı'nda bu pozu verirken yoğun kar yağışı devam ediyordu. Zeminin bazı bölümlerinde kar kalınlığı bir insanın bileklerine varan seviyelere geliyordu.

Süper Lig'de gözler haftanın maçı için Trabzon'da olurken yoğun kar yağışı nedeniyle derbi heyecanı ilerleyen haftalara kaldı. Kar yağışı yurdun genelinde hakim olurken dünkü maçlar içerisinde oynanmama tehlikesi yaşanan Trabzonspor-Beşiktaş mücadelesiydi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda zemin alttan ısıtma sistemi olmaması ve branda sisteminin de bulunmaması şartları zorlaştırırken, Trabzon'da tüm gün boyunca aralıksız yağan kar nedeniyle derbi oynanamadı; karşılaşma ileri bir tarihe ertelendi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda kar kalınlığı 30 santimetreye kadar ulaştı.



65 görevli ve araçlar hazırda bekletildi

Trabzon'da iki gündür gösterilen yoğun çaba maçın oynanmasını sağlayamadı. Maçtan bir gün önce kulüp yetkilileri ve personeli karşılaşmanın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda gerekli önlemleri aldı. Gece başlatılan kar temizleme çalışmaları, kar yağmaya devam ettiği için sonuç vermeyince çalışmalara ara verildi. Maç günü sabah saat 09.00'da Avni Aker Stadı'nda yapılan eşgüdüm toplantısına Türkiye Futbol Federasyonu ve hakem gözlemcilerinin yanı sıra her iki kulüp temsilcisi ve stat yetkilileri katıldı. Sahada yapılan gözlem sonrasında saat 13.30'da oluşturulan ekiplerle birlikte kar temizleme çalışmalarının yapılması kararlaştırıldı.



Meteoroloji: Kar yağışı 3 katına çıkacak

Trabzonspor Kulübü personelinin yanı sıra Trabzon Ortahisar İlçesi belediye ekipleri, kar temizleme çalışmaları için Avni Aker Stadı'nda hazırda bekletildi. Kar temizleme çalışmalarının saat 13.30'da başlaması planlanmıştı ancak meteorolojiden alınan bilgi sonrası zemini temizleme fikrinden vazgeçildi.



Meteoroloji, kar yağışının iki saat içerisinde yaklaşık 3 katına kadar çıkacağını belirtti. Beklendiği gibi de oldu Trabzon'da gün boyunca sürekli devam eden kar yağışı, maç saatine doğru daha da arttı. Sabah saatlerinde 15 cm olan kar kalınlığı, saatler ilerledikçe iki katına kadar çıktı. Gözlemciler, stadın son halini Türkiye Futbol Federasyonu'na rapor etti; TFF de maçı erteledi.



Kar nedeniyle 6 maç daha iptal

Karadeniz bölgesindeki yoğun kar yağışı, diğer liglerdeki karşılaşmaların da ertelenmesine neden oldu. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta Ordu 19 Eylül Stadı'nda oynanacak Orduspor-Pazarspor; PTT 1. Lig'de Giresun Atatürk Stadı'ndaki Giresunspor-Vartaş Elazığspor; 3. Lig 1. Grup'ta Zonguldak Kömürspor-Kırıkhanspor; 3. Lig 2. Grup'taki Ofspor-Manisa Bld, Yomraspor-Kemerspor ve Derincespor-Sakaryaspor karşılaşmaları yoğun kar yağışı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.



Trabzonspor ile Beşiktaş A2 takımları arasındaki karşılaşma da kötü hava şartları nedeniyle ertelendi.



Bölgesel Amatör Lig'de Konurspor ile Zağnosspor arasındaki maç da ilk yarı oynandıktan sonra yarıda kaldı.



10 bin bilet satılmıştı

Trabzonspor'un Beşiktaş ile oynayacağı zorlu mücadele için 10 bin bilet yüklemesi yapıldığı öğrenildi. 20 bin kişilik statta 15 bin kişilik bölüm kar yağışı nedeniyle kullanılamaz hale geldi.



Uçak seferleri iptal

Kar nedeniyle İstanbul-Trabzon uçak seferleri iptal edildi. Beşiktaş, şehirde kalırken kimi muhabirler, maç için Trabzon'a gidemedi.


#trabzon
#saha
#kar
8 yıl önce