|

Elde var hüzün

Kartal devrenin sonuna kadar maça tutundu. Rüştü, Porto atağında 'ofsayt' diye durunca, Lucho için topu boş kaleye yuvarladı. Tur rüyasına noktayı 62. dakikada Quaresma koydu

00:00 - 12/12/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:10 - 12/12/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Elde var hüzün
Elde var hüzün

Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda mücadele eden Beşiktaş, Portekiz deplasmanında Porto'ya 2-0 yenilerek Avrupa'ya veda etti. Delgado'yu iyi kullanamayan ve hücumda Burak ve Bobo'ya yeterli desteği veremeyen siyah-beyazlılar, net pozisyon bulamadı. 41 ve 42. dakikalarda üst üste 2 tehlikeli pozisyonu kurtaran Rüştü, 44. dakikada gelişen Porto atağında 'ofsayt' diye duraksayınca Lucho bu büyük hatayı affetmedi. Beşiktaş soyunma odasına bu şok golle 1-0 yenik döndü.


QUARESMA ÜMİTLERİ YIKTI

İkinci yarının ilk tehlikeli atağı Beşiktaş'tan geldi, ancak golü bulan taraf yine Porto oldu. 46. dakikada Bobo'nun pasında Serdar Özkan'ın şutunu kaleci Helton çıkardı. 48. dakikada Tello'nun köşe vuruşunda ceza sahasında iyi yer tutan Cisse'nin şutu etkisiz kaldı. 62. dakikada Lopez'in ara pasında kaleci Rüştü ile karşı karşıya kalan Quaresma topu ağlara gönderdi: 2-0. Bu dakikadan sonra Porto oyunu istediği gibi yönlendirirken, siyah-beyazlıların çabası sonucu değiştirmeyince rakibine 2-0 yenilerek Devler Ligi'ne veda etti.


Hoş bir gol olmadı

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Porto maçı sonrası yaptığı değerlendirmede yedikleri ilk golün Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir takıma yakışmadığını söyledi. Sağlam, “Futbolda bir kural vardır. Hakem düdüğü çalmadan oyun durmaz. Ofsayt beklentisi bize pahalıya maloldu. Hoş bir gol olmadı açıkçası” dedi. Genç çalıştırıcı kaybedilen bir maç sonrası konuyu yine kadronun kaliteli olması gerektiğine getirdi. Beşiktaş çalıştırıcısı bu konu ile ilgili olarak “Oyun olarak iyi oynamadık. Buyük takımlara karşı daha kaliteli kadroyla mücadele etmeliyiz. Takım İstanbul'da ve deplasmanda olmak üzere iki ayrı kimliğe bürünüyor. Taraftarımız önünde oynadığımız futbolu deplasmana da yansıtmalıyız” diye konuştu.


Hepimiz ofsayt sandık


Rüştü Reçber, çok eleştirilen pozisyonu “Tüm oyuncular ofsayt diye durakladı. Açıkçası pozisyonu görmedim. Ofsayt değilmiş. Duraklama yaşadık” diye anlattı. Karşılaşma boyunca bazı şeyleri yapamadıklarını belirten tecrübeli kaleci, “Demek ki fazla istemedik. Hepimiz çok üzgünüz” şeklinde konuştu.


Golle gidişat değişti

Matias Delgado, Porto mağlubiyeti sonrası yaptığı değerlendirmede, gole kadar her şeyin yolunda gittiğini ancak yenik duruma düşünce işlerin değiştiğini söyledi. İyi futbol sergileyemediklerini belirten Arjantinli futbolcu, “Biz tamamiyle oyunu kontrol etmesek de büyük bir kısmında oyunun onların tarafından kontrol edilmesini engelledik. Ancak bu bizim için yeterli olmadı. Üzgünüz” diye konuştu.


Sözlerini tutamadılar

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri de karşılaşmada siyah-beyazlı takımı yalnız bırakmayarak tribündeki yerlerini aldılar. Hasan Doğan, Ethem Sancak ve Divan Kurulu Başkanı Yalçın Doğan da maçı yöneticilerle birlikte izledi. Demirören maç öncesi soyunma odasına gelerek futbolculara başarılar diledi, “Sizden Bursa maçından sonra verdiğiniz galibiyet sözünü tutmanızı istiyorum” dedi.


Nobre devreyi kapattı

Sakat olduğu için İstanbul'da bırakılan Nobre'nin çekilen MR'ında sağ arka adalesinde sertlik saptandı. Kulüp doktorları Brezilyalı oyuncunun ilk yarının son iki haftasındaki A.Gücü ve V. Manisa maçlarında forma giymesinin zor olduğunu açıkladı. Siyah-beyazlılar da Ricardinho da devreyi kapatmıştı.


Rakamlarla Beşiktaş
  • Son maçlarını hep kaybetti.

    Beşiktaş daha önce son maçlarında 1997-98'de PSG'ye 2-1, 2000-01'de Barcelona'ya 5-0, 2003-04'te Chelsea'ye 2-0 yenilmişti.

  • Kaleyi bulmakta zorlandı.

    Sadece 4 kez isabetli şut atabilen siyah-beyazlılar Marsilya maçında 5 şutta 1 kez , Liverpool karşılaşmasında 3 şutta yine 1 kez ve dün Porto'ya karşı da 11 şutta 2 kez kaleyi bulabildi. Kartal deplasmandaki 3 maçta hiç gol atamadı ve kalesinde 12 gol gördü.

  • Kartal'a 4 faul, 2 el.

    Porto, Beşiktaş'a sadece 4 kez faulde bulundu. Portekiz temsilcisinden 2 oyuncu topa elle oynama ihlali gerçekleştirdi. Beşiktaş ise karşılaşma boyunca rakibine 14 faul yaptı.


    Liverpool farklı geçti

    Beşiktaş'ın grubundaki diğer kritik karşılaşmada İngiliz temsilcisi Liverpool, deplasmanda Fransız Marsilya'yı 4-0 ile geçerek Porto'nun ardından ikinci olarak turu geçen takım oldu. Liverpool'a galibiyeti getiren goller, 4. dakikada Gerrard, 11 ve 48. dakikalarda Torres ve 90+1'de Babel'den geldi. Marsilya, bu mağlubiyete rağmen UEFA'ya kaldı.









  • 16 yıl önce