|

Feghouli Katar yolunda: Cezayirli yıldız takımdan ayrılmaya sıcak bakıyor

Galatasaray’ın yüksek maaşlı oyuncularından Sofiane Feghouli’ye Katar yolu göründü. Yönetimin de maliyeti nedeniyle göndermek istediği Cezayirli oyuncu, takımdan ayrılmaya sıcak bakıyor.

Umut Yılmaz
04:00 - 18/04/2020 Cumartesi
Güncelleme: 10:40 - 18/04/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Sofiane Feghouli bu sezon 30 maçta 6 gol ve 5 asistle oynadı.
Sofiane Feghouli bu sezon 30 maçta 6 gol ve 5 asistle oynadı.

Galatasaray’ın Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli, sarı-kırmızılı takımla yollarını ayırmaya hazırlanıyor. 2017-2018 sezonundan beri Galatasaray forması giyen ve bu dönemde 2 Süper Lig, bir Türkiye Kupası ve bir TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan Feghouli, takımdaki misyonunu tamamladığını düşünüyor ve yeni bir maceraya atlamak istiyor.

30 yaşındaki futbolcunun ayrılmak istemesinin nedenleri arasında sarı-kırmızılı kulübün yaşadığı mali sıkıntılar da yer alıyor. Bonuslarla birlikte Galatasaray’dan sezonda yaklaşık 5 milyon Euro kazanan Feghouli, maaşında herhangi bir indirime gitmek istemiyor. Kariyerinin son yıllarında iyi bir sözleşme imzalamak isteyen Cezayirli oyuncunun menajeri Katar ve Suudi Arabistan kulüpleri ile temas kurdu.

Yönetim rahatlıyor

Özellikle bir kaç Katar ekibinin Feghouli’yi istediği ve kesenin ağzını açacağı öğrenildi. Mustafa Cengiz ve yönetimi de Feghouli’nin gidişine sıcak bakıyor. Cengiz, hem maaş yükünden kurtulmak hem de Feghouli’den bonservis geliri elde etmek istiyor. 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunan başarılı forvet için biçilen rakam en az 6 milyon Euro. Galatasaray formasıyla 101 maça çıkan Feghouli, 26 gol 22 asistlik katkı verdi.

  • Ronaldo’ya topa vurmasını öğrettim
    Galatasaray’ın efsane golcüsü Mario Jardel, sosyal medyada kendisine yöneltilen soruları cevapladı. 2000-01 sezonu başında Porto’dan 17 milyon Euro gibi astronomik bonservis bedeliyle gelen ve 41 maçta 33 gol atan Brezilyalı golcü, “Cristiano Ronaldo topa vurmayı benden öğrendi. I love you Galatasaray... Türkiye’yi ve Galatasaray’ı çok özlüyorum. En kısa zamanda görüşeceğiz” sözleriyle röportajı noktaladı.


#Galatasaray
#Sofiane Feghouli
#Mario Jardel
#Cristiano Ronaldo
4 yıl önce