|

Galatasaray’da dış saha endişesi

Süper Lig’de 2017 yılından beri iç saha mağlubiyeti almayan Galatasaray, dış sahada ise üç puan çıkartmakta zorlanıyor. Dış sahada son 70 maçta 29 galibiyet alan sarı-kırmızılılar, yarın karşılaşacağı Yeni Malatyaspor’a karşı 2 kez rakip oldu ve ikisinde de mağlup oldu.

Umut Yılmaz
04:00 - 21/09/2019 السبت
Güncelleme: 02:58 - 21/09/2019 السبت
Yeni Şafak
Galatasaraylı oyuncular Yeni Malatyaspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor.
Galatasaraylı oyuncular Yeni Malatyaspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı Club Brugge karşılaşmasının hemen ardından başladığı Yeni Malatyaspor karşılaşmasının hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor. Yarın deplasmanda Malatya ekibine konuk olacak sarı-kırmızılı takımın, Anadolu ekibine karşı dış sahada gösterdiği performans taraftarlarını korkutuyor. Süper Lig’de Yeni Malatyaspor’a iki kez konuk olan Cimbom, iki maçta da sahadan mağlubiyetle ayrıldı. 2017-2019 sezonunda Yeni Malatya’ya deplasmanda 2-1 yenilen sarı-kırmızılılar, 2018-2019’da isez 2-0’lık mağlubiyet aldı. Bu sezon ilk 4 maçında 5 puan kaybı yaşayan Galatasaray, Yeni Malatya deplasmanında puan kaybetmek istemiyor. Bir hafta içerisinde üçüncü maçına çıkacak olacak sarı-kırmızılılar, Yeni Malatya deplasmanında ilk puanlarını almak istiyor.

İKİ İLERİ BİR GERİ

Sarı-kırmızılıların son 5 sezondur dış saha performansı ise hiç iyi durumda değil. Süper Lig’de 2017 yılından beri iç saha mağlubiyeti almayan Galatasaray, dış sahada ise üç puan çıkartmakta zorlanıyor. 2015-2016 sezonundan beri dış sahada 70 maça çıkan Galatasaray, sadece 29 maçta galibiyet alabildi. Sarı-kırmızılılar geriye kalan 41 maçta puan kaybederken, bu karşılaşmalarda 24 mağlubiyet ve 17 beraberlik aldı. Bu sezona da Denizlispor deplasmanında mağlubiyetle başlayan sarı-kırmızılılar, ikinci dış saha maçında Kayserispor’u 3-2 ile geçti. Sarı-kırmızılılar, Pazar günü oynanacak olan Yeni Malatyaspor karşılaşmasında da üç puan arayacak.

  • 10 numaraya
    Feghouli
  • Yeni Malatyaspor karşılaşmasında sakatlığı sebebiyle forma giyemeyecek olan Younes Belhanda’nın yerine Sofiane Feghouli 10 numara pozisyonunda forma giyecek. Club Brugge karşılaşmasında sağ kanat olarak başlayan ve sonradan 10 numaraya geçen Feghouli’nin performansından memnun kalan teknik heyet, Cezayirli futbolcuyu Yeni Malatya karşılaşmasında bu bölgede başlatacak. Teknik ekip, sağ kanatta ise Emre Mor’a görev vermeyi planlıyor. Feghouli’nin orta sahaya geçmesiyle birlikte, Seri ya da Lemina ikilisinden birisi yedek kulübesine geçecek. Teknik heyet, Seri ve Lemina arasından son idmanlarda iyi performans gösteren ismi ilk 11’de başlatacak.
#Galatasaray
#Yeni Malatyaspor
#Deplasman
#Sofiane Feghouli
٪d سنوات قبل
default-profile-img