|

Galatasaray'da kiralık devri sona eriyor

Galatasaray, transfer politikasında değişikliğe gidiyor. Son 3 sezonda 15 oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katan sarı-kırmızılı takım, Finansal Fair-Play anlaşmasının sona ermesinin ardından beğendiği futbolcuları bonservisleriyle birlikte alacak.

Umut Yılmaz
10:52 - 9/12/2020 Çarşamba
Güncelleme: 11:00 - 9/12/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz

13 Haziran 2018’de UEFA ile Finansal Fair Play (FFP) anlaşmasını imzaladıktan sonra transfer dönemlerinde oldukça zor günler geçiren Galatasaray, transfer politikasını değiştiriyor. FFP sebebiyle transfer bilançolarında eksiye düşemeyen sarı-kırmızılı ekip, son 3 senede birçok oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna kattı. Kiralık futbolculardan istediği verimi alamayan Galatasaray, geçici transfer yapmayacak. Bu sezonun tamamlanmasıyla FFP anlaşması bitecek olan Galatasaray, transfer dönemlerinde daha rahat hareket edecek.

Sarı- kırmızılı takım, oyuncuları kiralamak yerine bonservisleriyle birlikte alacak. Galatasaray, Kerem ve Oğulcan gibi bonservisi elinde olan ve gelecek vaat eden genç oyunculara yönelecek.

  • Maliyet 341 milyon TL
  • Başkan Mustafa Cengiz döneminde ilk kiralanan isim Nagatomo oldu. Sarı- kırmızılı takım, 2018-19 sezonunda ise 5 oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna kattı. 2019-2020 sezonunda bu rakam 7’ye çıktı. Bu sezon yaz transfer döneminde ise bir oyuncu kiralandı. Sarı-kırmızılı takım, Başkan Cengiz döneminde kiralama ücreti olarak yaklaşık 11 milyon euro ödedi ve bu oyunculara 36 milyon euro maaş ödemesi yaptı. Sarı-kırmızılı takım bu dönemde en yüksek maaşı 3.25 milyon euro ile Nzonzi'ye ödedi.

#Galatasaray
#Mustafa Cengiz
3 yıl önce