|

Galatasaray'da sarı alarmı

Pazar günü Sivasspor ile karşılaşacak Galatasaray’da teknik heyet orta saha kurgusunda kararsız kaldı. Bir sonraki hafta Beşiktaş ile yapılacak derbi maçı öncesi teknik heyetin ceza sınırında bulunan oyuncularına sakin olmaları konusunda uyarılarda bulunduğu belirtildi.

Umut Yılmaz
04:00 - 5/03/2020 Perşembe
Güncelleme: 03:09 - 5/03/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Galatasaray idmanından bir kare
Galatasaray idmanından bir kare

Süper Lig’de son oynadığı 8 karşılaşmayı da kazanarak şampiyonluk potasına giren Galatasaray, pazar günü oynayacakları zorlu Sivasspor maçının çalışmalarını sürdürüyor. Kadro şekillendirmesi konusunda kararsız kalan teknik heyetin, bir sonraki hafta oynanacak Beşiktaş derbisini de düşünerek orta saha kurgusunu oluşturmaya çalıştığı öğrenildi. Fenerbahçe ve Gençlerbirliği maçlarında forma giyen ilk 11’lerin performansından memnun olan teknik heyetin, oturmuş olan kadroyu bozmak istememesine rağmen, sakatlığı nedeniyle 2 haftadır görev yapamayan Mario Lemina’dan gelecek habere göre son kararını vereceği öğrenildi. Sarı-kırmızılı takımda teknik heyetin oynayacak duruma gelse de Lemina’yı Beşiktaş maçını düşünerek riske etmeyebileceği belirtildi.

DİRENÇLİ ORTA SAHA

Mario Lemina’nın oynamaması durumunda Seri ve Ömer Bayram’a savunmanın önünde forma vermeyi düşünen teknik heyet, kırmızı kart cezası sona eren Belhanda’nın da dönüşüyle dirençli bir orta saha kurgusu planlıyor. Teknik heyetin, sarı kart ceza sınırında bulunan Donk, Feghouli ve Adem Büyük ile özel olarak görüştüğü ve Sivasspor maçında dikkatli olmalarını istediği kaydedildi. Donk, Feghouli ve Adem; Sivas’ta sarı kart görmesi durumunda Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecek.

  • Ömer’e yeni sözleşme
  • Galatasaray ve Süper Ligin asist kralı Ömer Bayram ile sezon bitiminde yeni sözleşme imzalanacak. Yönetim, sarı-kırmızılı takıma ligde 10 asist ve 1 golle önemli katkıda bulunan Ömer’e yaz transfer döneminde yeni kontrat teklifinde bulunulacak. Galatasaray ile sözleşmesi 2020-21 sezonunda sona erecek 28 yaşındaki futbolcuya önümüzdeki yıldan başlayacak şekilde 2+1 sezonluk yeni sözleşme önerilecek. Orta sahadaki başarılı performansı ile ilk 11’in değişilmez ismi olan Ömer’in yıllık 400 bin Euro olan garanti ücretinde de artış yapılacak. Tecrübeli oyuncu başarılı performansının ödülünü almış olacak.
  • 15’lik Efe Cimbom’da
  • TFF 2. Lig’deki Manisa Futbol Kulübü’nün U15 takımında forma giyen Efe Kansız, Galatasaray altyapısına transfer oldu. 2017 yılından bu yana Manisa ekibinin altyapısında forma giyen Efe, sarı-kırmızılılara imza attı. Geçen sezon kaptanlığını yaptığı Manisa FK’da U14 kategorisinde Türkiye şampiyonluğu yaşayan Efe, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapılan Bölge Karması maçlarına davet edilmişti. Efe Kansız, Manisa FK ile U15 Ligi’nde 17 maça çıkıp 4 gol kaydetti.

#Galatasaray
#Sivaspor
#Sarı kart
#Ömer Bayram
4 yıl önce