|

Golcüler iş başında

Trabzonspor, golcüleriyle sonuca gittiği 11 maçta yenilgi yüzü görmedi. Rodallega, bu sezon attığı 10 golle takımın en skorer ismi olurken, Ekuban ise uyum sorununu erken atlatıp 6 gol kaydetti.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 18/01/2019 Cuma
Güncelleme: 04:06 - 18/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Caleb Ekuban ve Hugo Rodallega
Caleb Ekuban ve Hugo Rodallega

Son olarak Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda sahasında Balıkesirspor’u 2-1 yenen Trabzonspor, golcü oyuncularıyla sonuca gidiyor. Bordo-mavili ekibin Kolombiyalı futbolcusu Hugo Rodallega, bu sezon ligde 17 maçta bin 425 dakika, kupada da 1 maçta 90 dakika olmak üzere toplam 18 maçta bin 515 dakika sahada kaldı. Golcü futbolcu ligde 9, kupada da 1 olmak üzere 10 gole ulaştı. Rodallega, takımının bu sezon en skorer ismi olurken, geçen sezondan da daha golcü performans gösterdi. Geçen sezon ligde oynadığı 23 maçta 513 dakika sahada kalan Kolombiyalı futbolcu, 5 kez rakip fileleri havalandırırken, bu sezon 17 maçta bin 425 dakikada 9 gol kaydetti. Rodallega, 2016-2017 sezonunun devre arasında geldiği Trabzonspor’da, ligde 6 gol atmıştı.

KULÜBEDEKİ GOLCÜ EKUBAN

Trabzonspor’un Gana asıllı İtalyan oyuncusu Caleb Ekuban, 16 maçta 6 gol atarak Hugo Rodallega’yı takip etti. Ekuban, ligde 12 maçta 205 dakika sahada kalırken 3 golünü de yedek kulübesinden oyuna girerek attı. Golcü futbolcu, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 4 maçta 355 dakika görev yaparak 3 gol attı. Rodallega, ligde takımının en golcü oyuncusu olarak öne çıkarken, Ekuban da kupada en fazla gol atan isim oldu. Devre arasında Beşiktaş’a transfer olan bir başka golcü oyuncu Burak Yılmaz da 7 lig maçında 5 kez rakip fileleri havalandırmıştı. Karadeniz ekibi, bu iki futbolcudan en az birinin gol attığı maçlarda ise yenilgi yüzü görmedi. Trabzonspor, Rodallega ve Ekuban’ın gol attığı 11 maçta da yenilgi yüzü görmezken 8 galibiyet, 3 beraberlik aldı.

  • Fırtına’da transfer bahara kaldı
  • Trabzonspor Kulübü, FIFA’nın verdiği transfer yasağının kaldırılmadığını açıkladı. Arjantin’in San Lorenzo Kulübü’nden transfer edilen Emmanuel Mas’ın 2017’nin sonuna kadar ödenmesi gereken bonservis taksitlerinden 1 milyon Euro’luk kısmının ödenmemesi nedeniyle alacaklı kulübün FIFA’ya başvurduğu belirtildi. Söz konusu borcun mevcut yönetim döneminde ödendiği, FIFA’nın bordo-mavili kulüple ilgili dosyadan dolayı transfer yasağı cezası verdiği, bu yasağı da 1 yıl süreyle askıya aldığı ifade edilen açıklamada, “Milan’dan 11 milyon Euro’ya transfer edilen Jose Sosa ile Juraj Kucka’nın ikinci bonservis taksiti olan 2 milyon 200 bin Euro ödenmemesi sonucunda söz konusu kulüp FIFA’ya başvurmuştur. FIFA, Milan Kulübünün başvurusu sonrasında askıda beklettiği transfer yasağını uygulamaya koymuştur. Geçtiğimiz hafta 2 milyon 200 bin Euro’nun ödenmesine rağmen FIFA tarafından verilen bu karar kaldırılmamıştır” denildi.
#Trabzonspor
#Ekuban
#Rodallega
5 yıl önce