|

G.Saray her şansı zorlar

Galatasaray’daki performansıyla her zaman takdir toplayan Fernando Muslera, “Yüzde 1 bile şampiyonluk şansı varsa, Galatasaray o şansı zorlar. Futbolcusundan personeline herkeste, ‘Galatasaray yarıştaysa kazanırız’ düşüncesi var. Hepimiz son ana kadar savaşma bilincine sahibiz” dedi.

Umut Yılmaz
03:00 - 22/02/2020 Cumartesi
Güncelleme: 01:22 - 22/02/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Fernando Muslera
Fernando Muslera

Galatasaray’ın başarılı kalecisi Fernando Muslera, şampiyonluk yarışını değerlendirken, “Ben bunun kulübün yapısıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Yüzde 1 bile şampiyonluk şansı varsa, Galatasaray o şansı zorlar. Futbolcusundan personeline herkeste, ‘Galatasaray yarıştaysa kazanırız’ düşüncesi oluştu. Hepimiz son ana kadar savaşma bilincine sahibiz ve eğer yarıştaysak, bu durum bizi öne çıkarıyor” diye konuştu.

Socrates Dergi’sine konuşan Uruguaylı kaleci, Fenerbahçe forması giyen genç meslektaşı Altay Bayındır için övgü dolu ifadeler kullandı. Muslera, “Gelecek adına çok yetenekli kaleciler görüyorum. Bunların başında Altay ve Uğurcan’ı sayabilirim. Altay, Volkan Demirel’in yolundan ilerleyerek efsane olabilir” dedi. 9 yıldır Galatasaray’ın kalesini koruyan Muslera, Türkiye’de en beğendiği kalecileri açıklarken, “Gelecek adına çok yetenekli kaleciler görüyorum. Bunların başında Fenerbahçe’den Altay Bayındır ve Trabzonspor’dan Uğurcan Çakır’ı sayabilirim. Türk Milli Takımı’nı gelecek on yılı boyunca sorunsuz temsil edebilecek iki kişi olarak görüyorum. Altay, Volkan Demirel’in yolundan ilerleyerek efsane olabilir. En büyük artısı sakinliği ve soğukkanlılığı. Başakşehirli Mert’i de çok beğeniyorum. Takım arkadaşım Okan Kocuk da sürekli oynamaya başladığında, milli takım çok iyi bir kaleci kazanacak” ifadelerini kullandı.


Falcao ve Onyekuru
kulübede başlayacak

  • Galatasaray’da teknik heyet, son anda bir değişiklik yapmaz ise son haftaların formda ismi Adem Büyük Fenerbahçe derbisinde ilk 11’de forma giyerken, Radamel Falcao ise yedek soyunacak. Sarı-kırmızılı takıma transfer olduktan sonra sıtma hastalığı geçiren ve ilk kez Yeni Malatyspor karşısında ligde ilk 11’de forma giyen Henry Onyekuru da Fenerbahçe maçına yedek kulübesinde başlayacak ve teknik heyetin ikinci yarı kozu olacak. Galatasaray’ın Fenerbahçe deplasmanındaki tek eksiği Mario Lemina olacak. Yeni Malatyaspor karşılaşmasında sakatlanarak oyundan çıkan Gabonlu oyuncunun hafta başında tedavisine başlandı. Lemina sakatlığını atlatsa bile teknik heyet tarafından derbide riske edilmeyecek.
Dava ertelendi

Galatasaray Mali Genel Kurulu’nda, yönetimin idari açıdan ibra edilmemesi kararının iptali istemiyle bazı yöneticilerin açtığı dava, ‘hakimin çekilmesi’ talebinin değerlendirilmesi ve bilirkişi raporunun beklenilmesi için ertelendi. İstanbul 14. Asliye Hukuk Mahkemesindeki 4. duruşma sonunda dava 24 Nisan’a ertelendi.


#Fernando Muslera
#Galatasaray
#Derbi
4 yıl önce