|

İsmail Kartal'dan erteleme yorumu

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Ziraat Türkiye Kupası'nda Altınordu ile oynayacakları maçın saha ve hava koşulları nedeniyle ertelenmesine ilişkin kararının futbolcuların sağlığı açısından doğru olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
17:50 - 30/12/2014 Salı
Güncelleme: 15:53 - 30/12/2014 Salı
AA

Kartal, maçın ertelenmesi kararının ardından yaptığı açıklamada, İzmir'e güzel bir maç için geldiklerini ancak hava koşullarının buna müsaade etmediğini dile getirdi.


Takım olarak maçı her şartta oynamak için hazır olduklarını, hatta bu nedenle hava şartlarını da dikkate alarak iyi bir sonuç almak için takviyeli bir kadroyla geldiklerine işaret eden Kartal, şunları kaydetti: "Maçtan önce sahaya çıktığımızda, eski bir futbolcu, futbol adamı olarak bu koşularda maçın oynanamayacağına karar verdik. Hakemler bizi odasına davet etti, 'bize 3 saat önce saha kontrolü yaptık, karar verdik ama tekrar yağmurun şiddeti arttığı için kontrol edeceğini' söylediler. Sonra bu şartlar altında maçın oynanmayacağını söylediler. Her şeyden önce sporcunun, futbolcunun sağlığı önemli, eğer bu şartlar altında oynansaydı, her iki takım futbolcuları açısından, sakatlık anlamında istenmeyen şeyler olabilirdi. Hakemler böyle bir karar verdi, teşekkür ederiz."


Eroğlu: 18 Ocak'ta oynanmasında sakınca yok

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise maçı oynamayı istediklerini ama saha zemininin buna izin vermediğini ifade etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal ile maç öncesi bir araya geldiklerini ve bu koşullarda maçın oynanmaması gerektiği yönünde ortak görüş birliğine vardıklarını anlatan Kartal, "Saha zemini uygun değil, iptal olması gerekiyordu doğru karar verildiğini düşünüyorum. Bizim ve Fenerbahçe açısından maçın 18 Ocak'ta oynanmasında sakınca yok" dedi.

#Türkiye Kupası
#Fenerbahçe
#Altınordu
9 yıl önce