|

İstanbul artık çok daha elit

"İstanbul Maratonu'na her geçen yıl katılım daha da artıyor. Elit atletler de artık İstanbul'da koşmak istiyor. İstanbul'un organizasyon başarısı yanında tarihi güzelliği de atletleri cezbediyor. Önümüzdeki yıllarda amacımız halk koşusuna katılan vatandaşlarımızı daha çok 10-15 ve 21 kilometre yarışlarına entegre edebilmek"

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/11/2015 Pazar
Güncelleme: 03:42 - 15/11/2015 Pazar
Yeni Şafak

İstanbul, iki kıtayı birleştiren maratona bugün 37. kez ev sahipliği yapmaya hazırlanırken Yeni Şafak Gazetesi olarak, tarihi organizasyonun en başındaki isim olan Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar'ı konuk ettik. Vodafone 37. İstanbul Maratonu ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Özbayraktar, İstanbul'un yine rekor katılımla gerçekleştirilen maratonla altın kategoriyi bir kez daha hak ettiğini ispatladığını söyledi. "Her sene rekor katılıma alıştık. Bu sene seyirci katılımını da arttırmayı amaçladık" diyen Özbayraktar, "İstanbul Maratonu için 2017 yılına kadar bir altın kategori söz konusu ancak elit atletler de artık İstanbul'da koşmak istiyor. Bu sene organizasyon 60 atletle gerçekleştirilecek. Önümüzdeki yıllarda bu sayı daha da artacak. İstanbul'un tarihi güzelliği, iki kıta arasında koşulan tek maraton olması yönü de maratonu elit atletler için cazip kılıyor. İstanbul Maratonu'nun dünyada eşi benzeri yok" ifadelerini kullandı.







İstanbul'un güzel ruhunu bu yıl da en güzel şekilde yansıttıklarını belirten Spor AŞ Genel Müdürü, maratona daha çok katılımın yanında daha bilinçli bir katılım için çaba gösterdiklerini, önümüzdeki yıllarda temel hedefin bu yönde olacağını dile getirdi.


İstanbul'un 12 değişik noktasında koşu grupları oluşturarak halk koşusuna katılan vatandaşları çipli koşulara yönlendirdiklerini belirten İsmail Özbayraktar, "Amacımız halk koşusuna katılan vatandaşlarımızı antrene ederek kendilerinin seçeceği bir kategoriye çipli olarak koşturabilmek. Önümüzdeki yıllarda 10-15 ve 21 km'ye vatandaşlarımızdan daha büyük katılımlar bekliyoruz. Çipli sistemle vatandaşımız kendi seviyesini ölçme imkanı bulacak, bir yıl önceki zamanıyla bu yılki zamanını kıyaslayabilecek ve koşu kendisi için bir amaca dönüşecek" dedi.



Sponsorları biz seçiyoruz


"Sponsorluk konusunda ciddi talepler var. Artık markalar kapımızı çalar oldu. Seçilen değil, seçici taraf konumuna geldik. Bu da başarılı organizasyonun bir karşılığı."



Binlerce kişinin emeği var


"Biz göz önünde bulunsak da İstanbul Maratonu'nun en iyi şekilde tamamlanması için binlerce kişi emek sarf etti. Bu da İstanbul Maratonu'nun önemini ortaya koyuyor."



37. İstanbul Maratonu bugün koşuluyor





İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda bu yıl “Kadına Şiddete Dur De” temasıyla koşulacak Vodafone 37. İstanbul Maratonu bugün düzenlenecek.Düzenlenecek etkinlikler ve gözde mekanlarda birbirinden cazip fırsatlarla İstanbullulara festival coşkusu yaşatacak olan Vodafone İstanbul Maratonu'na bu yıl 98 ülkeden 30 bine'e yakın sporcu katılacak. Tarihte kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 km ve 10 km koşuları ile halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride koşulacak ve Boğaziçi Köprüsü'nde start alacak.





#İstanbul Maratonu
#İsmail Özbayraktar'
#Vodafone 37. İstanbul Maratonu
8 yıl önce