|

Kartal evinde kanatlandı

Süper Lig’e deplasmanda Sivasspor’a farklı mağlup olarak başlayan Beşiktaş, 90 gün sonra taraftarıyla buluştuğu ilk maçta Göztepe’yi Güven, Caner ve Ljajic’in golleriyle geçti. Siyah-beyazlılarda Oğuzhan ve Güven’in birer topu direkten döndü. İzmir ekibi ise, iki hafta sonunda hanesine puan yazdıramadı.

Ergin Aslan
04:00 - 24/08/2019 Cumartesi
Güncelleme: 04:45 - 24/08/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Beşiktaşlı oyuncuların gol sevinci.
Beşiktaşlı oyuncuların gol sevinci.

Beşiktaş seyircisi önünde Göztepe’yi 3 golle geçerek, 3 puanı aldı. Siyah-beyazlıları galibiyete götüren golleri Güven, Caner ve Ljajic kaydetti. Beşiktaş’ın geçen hafta Sivasspor deplasmanında aldığı mağlubiyet ve ortaya koyduğu kötü futbol bu hafta adına hem kadro hem de sistem anlamında merak uyandırıyordu. Açıkçası sol bek konusunda beklenti de Rebocho idi ama hoca yine Caner’i tercih etti. Belli ki o çok üzerinde durduğu ‘pasa dayalı sistem’de en azından ilk başlarda çok ısrarcı olmayacak. Çünkü Caner, Medel, Vida, Gökhan, Lens, Quaresma’ya bu yaşlardan sonra dilediğiniz sistemi oynatamazsınız. O yepyeni bir kadro ile olur. Beşiktaş’ın maçın ilk yarısında kayda değer yaptığı 2 şut vardı onlar da direkte patladı. Onun dışında genel anlamda ne alışılagelmiş oyunu ne de Hoca’nın istediği oyunu oynayabildi. Tamer Tuna, top Karius’tan başlayacağı anlarda Eren ve Deniz Kadah’ı o bölgeye göndererek geriden başlayacak oyuna engel oldu ve siyah-beyazlıları uzun topa zorladı. İlk yarının sonunda 45+2’de Caner’in getirip, doğru yerde bulunan Güven’in topu ağlara bırakmasıyla devre 1-0 bitti. Bu, arka boşlukları iyi kullanan ve hızlı çıkışları seven Hoca için ikinci yarı adına fırsattı ve testti. Nitekim öyle de oldu. 54’te Caner, 60’ta Ljajic farkı 3’e çıkardı. Ljajic’in bireysel becerisi özellikle bu sezon tıkanan anlarda çok lazım olacak. Konumu gereği de belirleyici oyuncu. Skor artınca taraftar da kendini buldu ve oyuna dahil oldu. Beşiktaş’ta şu an tam da ihtiyaç olan şey 3 puan... Hoca’nın istediği oyun oturana kadar, iyi oynamasa da kazanmayı bilmeli takım. Dün geceyi ilk yarı ve ikinci yarı diye ayırmak gerekiyor. Beşiktaş öne geçtiği maçlarda aynı performansı aşağı yukarı sergiler, geriye düştüğü maçlardaki çözümü ise izleyerek göreceğiz.

  • Beşiktaş’tan Gonalons atağı
  • Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş 6 numara pozisyonu için rotasını İtalya’ya çevirdi. Siyah-beyazlıların geçen sezonu Sevilla’da kiralık geçiren Roma’nın oyuncusu Maxime Gonalons’u kiralamak için resmi temaslara başladığı bildirildi. İtalya medyasında yer alan habere göre Beşiktaş, Fransız ön liberoyu Roma Kulübü’nden satın alma opsiyonlu kiralama konusunda büyük aşama kaydetti. 30 yaşında ve 1.87 boyunda olan Gonalons, 2 sezondur Roma’nın oyuncusu ve geçen sezonu Sevilla’da kiralık olarak geçirdi.
  • Oğuzhan 252 gün sonra ilk 11’de
  • Son 2 sezonda istikrarlı görüntü ortaya koyamayan Oğuzhan Özyakup, Dorukhan Toköz’ün sakatlığı nedeniyle ilk 11’de yar aldı. Milli futbolcu, 252 gün sonra siyah-beyazlı formayla bir resmi maçta ilk 11’de şans buldu. Oğuzhan, son olarak Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde 13 Aralık 2018’de Malmö ile İstanbul’da yaptığı karşılaşmada ilk 11’de sahaya çıkmıştı.
  • *Beşiktaş, 90 günün ardından Vodafone Park’ta taraftarlarının önüne çıktı. Son olarak geçen sezon Süper Lig’in 34. haftasında Kasımpaşa’yı 24 Mayıs’ta konuk eden siyah-beyazlı ekip, karşılaşmayı 3-2 kazanmıştı.
  • *Beşiktaş’ın yeni transferi Kevin N’Koudou, maç kadrosunda yer aldı. Maçtan bir gün önce transferi açıklanan N’Koudou, Göztepe maçına yedek başlayarak 61. dakikada Boyd’un yerine oyuna dahil oldu.
  • *Siyah-beyazlı taraftarlar, Vodafone Park’taki sezonun ilk maçına büyük ilgi gösterdi ve tribünleri büyük ölçüde doldurdu. Öte yandan Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş de maçı tribünden takip etti.
  • *Göztepe karşısında 1 gol atıp 1 şutu da direkten dönen Güven Yalçın maçın ardından yaptığı açıklamada, “Takım olarak ve bireysel olarak kazandığımız için mutluyuz. Güzel bir aksiyon özgüveni artırıyor (direkten dönen top), daha çok istedim o şuttan sonra, golü kovaladım, takım olarak da kovaladık ve gol geldi sonrasında. Kazandığımız için mutluyuz” dedi.
#Beşiktaş
#Göztepe
5 yıl önce