|

Kartal pençesi: 2021'in ilk derbisinde Beşiktaş Galatasaray'ı devirdi

Süper Lig’in 19. haftasında oynanan dev derbide evinde Galatasaray’ı konuk eden Beşiktaş, karşılaşmanın son bölümünde bulduğu gollerle 3 puanı aldı. Sarı-kırmızılıların uzun süre 10 kişi mücadele ettiği maçta Josef de Souza ve N’Koudou ile galibiyete ulaşan siyah-beyazlılar, liderlik koltuğunu bırakmadı.

Umut Yılmaz
00:00 - 18/01/2021 Pazartesi
Güncelleme: 23:56 - 17/01/2021 Pazar
Yeni Şafak
Beşiktaş sahasında Galatasaray’ı 2-0 mağlup etti.
Beşiktaş sahasında Galatasaray’ı 2-0 mağlup etti.

Süper Lig’in 19. haftasında ve 2021 yılının ilk derbisinde Beşiktaş sahasında Galatasaray’ı 2-0 mağlup etti. Josef ve N’Koudou’nun golleriyle 3 puanı hanesine yazdıran siyah-beyazlılar, ligde çıktığı son 7 maçında 6. galibiyetini alırken, ligin ilk yarısında oynadığı 3 derbiyi de kazanmanın sevincini yaşadı. Diagne’nin kırmızı kart görmesiyle ikinci yarının kalan bölümünü 10 kişi oynayan G.Saray ise kötü gidişatı sürdürürken, son 4 haftadaki 3. puan kaybını yaşadı. Sarı-kırmızılı takım, Beşiktaş ile deplasmanda oynadığı son 6 derbide galibiyet elde edemezken, rakibine karşı kaybettiği son 4 maçında ise gol dahi atamadı.


8. dakikada Larin’in sol taraftan verdiği pasla ceza sahası içerisinde topla buluşan Ghezzal’ın uzak köşeye gönderdiği top direğin dibinden auta gitti. 33’de Arda’nın sağan ortasında Marcao’nun ters ayakla gönderdiği şutu Atiba çizgi üzerinde kornere gönderdi. 35’de Marcao’nun ters pasıyla kaleci Okan ile karşı karşıya kalan Larin şutunda çerçeveyi tutturamadı. 38’de Rıdvan’ın soldan ortasında Ghezzal’ın kafa vuruşu üstten auta çıktı. 49’da Ghezzal’ın kullandığı serbest vuruşta Larin’in kafa vuruşu Okan’ın kucağında kaldı. 58’de Diagne, Montero’ya yaptığı müdahaleden sonra kırmızı kartla oyundan atıldı. 62’de Josef’in ceza sahası dışından gönderdiği sert şutu Okan parmak uçlarıyla kornere çeldi. 70’de ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Rosier’in sert şutu kalenin solundan auta gitti. 79. dakikada Rıdvan’ın soldan ortasında ceza sahası içerisinde Luyindama’nın dokunamadığı topu Josef, düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-0. 90+1’de Gökhan Töre’nin ortasında Luyindama’nın uzaklaştıramadı. Topu kapan Larin’in pasında sol çaprazdaki N’Koudou topu filelere yolladı: 2-0.


Puan farkını açıyoruz

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, futbolcuların maç sonrası kendisine tezahüratından duygulandığını belirterek, “Zorlu periyotta çok maç oynuyoruz. Çok mücadele ediyor, yoruluyor, özveriyle oynuyorlar. Hepsine teşekkür etmemiz lazım” dedi. Ligde puan farkını açtıklarını dile getiren Yalçın, “Ligin üstündeki pozisyonumuzu koruduk. Derbi galibiyeti güzeldir. Bizim pozisyonumuz çok zor. Kazanınca hayat güzel ama işler kötü gidince büyük camiada çalışmak çok zor. Sezon başında sağlıklı bir başlangıç yapamadık. Avrupa kupası, transferlerin geç gelmesi, hazırlık devresi yaşayamamız kötü başlamamıza neden oldu. Son 8 maçın 7’sinde gol yemedik. Biz birbirimize bağlanıyoruz” ifadelerini kullandı. Yalçın sezon başında Beşiktaş’a şampiyonlukta az şans verildiği sorusu üzerine “Büyük takımların şampiyonluk şansını kimse az göremez. Sabırlı olmak, beklemek lazım. Yönetim, oyuncular, teknik ekip, taraftar, camia olarak her şeyi birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.


Kazanmayı hakettik

Beşiktaş’ın son golünü atan N’Koudou, “Kazanmayı hak ettik. Herkes birbiri için savaşıyor” dedi. Derbi atmosferlerinin farklı olduğunun altını çizen Fransız futbolcu, “İngiltere ve Fransa’da bu tarz maçları oynadım. Oynamak güzel, kazanmak çok güzel. F.Bahçe’yi deplasmanda, G.Saray’ı burada yendik. İyi yoldayız, zirvedeyiz. Şampiyonluk konuşmak için henüz erken” diye konuştu.

Diagne ilk kez atıldı

Derbinin 58. dakikadasında G.Saraylı Diagne kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Sarı-kırmızılıların soldan kullandığı taç atışında seken topta Montero kafayı vurmak isterken Senegalli futbolcu tabanıyla rakibin kafasına müdahalede bulununca direkt kırmızı kart gördü. Diagne, Süper Lig kariyerinde ilk kırmızı kartını görürken; G.Saray ise bu sezon 5. kez eksik kaldı.


Ufak hatalar büyük acılar çektiriyor

G.Saray kaptanı Arda Turan, kaybettikleri için çok üzgün olduklarını belirterek, “Maalesef ki oyun başabaştı. İstediğimiz gibi gidiyordu. Deplasmandayız, berabere gittikçe oyun bizim için açılacaktı. Ufak hatalar büyük acılar çekmenize neden oluyor” dedi. Beşiktaş’ı da tebrik eden Arda, “G.Saray’ız biz. Beraberliğe ya da mağlubiyete razı oynamayız. daha atak oynamaya çalışıyoruz. Bundan 15-20 gün önce liderdik. 7 gün sonra yine lider olabiliriz. Lig böyle bir lig. Bize destek versinler. Kart gören görmeyen herkesle beraber biz bir aileyiz. Çarşamba bunu telafi edeceğiz ve layık olduğumuz liderliğe döneceğiz” diye konuştu. Taylan ise, “G.Saray gibi oynarsak 5 puanlık farkı çok rahat kapatırız. Kalan 2 maçı kazanıp devreye iyi girmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

#Galatasaray
#Beşiktaş
#Derbi
#Futbol
3 yıl önce