|

Kükreme vakti

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Galatasaray, gruptaki ikinci maçında bugün Paris Saint-Germain’i konuk edecek. Sarı-kırmızılılar, evinde oynayacağı mücadeleden iyi bir sonuç elde ederek hem kötü gidişata son vermek hem de gruptan çıkmak adına umutlanmak istiyor.

Umut Yılmaz
04:00 - 1/10/2019 Tuesday
Güncelleme: 09:55 - 1/10/2019 Tuesday
Yeni Şafak
Radamel Falcao sarı-kırmızılı formayla çıktığı 4 resmi maçta (270 dakika) 1 gol attı.
Radamel Falcao sarı-kırmızılı formayla çıktığı 4 resmi maçta (270 dakika) 1 gol attı.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci haftasında Fransız ekibi Paris Saint-Germain ile bugün saat 22.00'de karşılaşacak.

Sezon başında başta Radamel Falcao olmak üzere çok önemli transferlere imza atan ve Şampiyonlar Ligi’nde başarı hedefleyen sarı-kırmızılılar, Süper Lig’e iyi bir başlangıç yapamasa da, Devler Ligi’nde Brugge deplasmanından puanla dönmüştü. Kendi evinde oynayacağı Paris Saint-Germain maçından da iyi bir skorla ayrılmak isteyen Galatasaray, üzerindeki puslu havayı da dağıtmayı hedefliyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon ilk maçını Belçika deplasmanında Club Brugge ile oynayan temsilcimiz rakibi ile golsüz berabere kaldı. Paris Saint-Germain ise ilk maçta grubun güçlü ekiplerinden Real Madrid’i evinde 3-0 yendi.

Lemina kadrodan çıkarıldı

Galatasaray’da zorlu maç öncesi Mario Lemina forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, sağ uyluk fasyasında kanama tespit edilen Lemina’nın, bugünkü maçta kadroda yer almayacağı bildirildi.

Neymar ve Cavani yok

Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain’in, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci haftasında bugün Galatasaray’a konuk olacağı karşılaşmanın kafilesinde sakatlığı bulunan golcü futbolcu Edinson Cavani’ye yer verilmedi. Paris ekibinde Galatasaray ile oynanacak zorlu karşılaşma öncesi cezası bulunan Brezilyalı yıldız golcü Neymar’ın yanı sıra sakatlıkları nedeniyle Uruguaylı forvet Edinson Cavani, Alman orta saha oyuncusu Julian Draxler, Alman stoper Thilo Kehrer ve Fransız sağ bek Colin Dagba, kafileye dahil edilmedi. Sakatlıklarını atlatan Fransız hücum oyuncusu Kylian Mbappe ve Arjantinli forvet Mauro Icardi ise Galatasaray maçının kadrosunda yer aldı.




Fransız futboluna yakın isimler var

Sarı-kırmızılı takımın kadrosunda Fransa futbolunu yakından tanıyan isimler yer alıyor. Kariyerlerinde daha önce çeşitli Fransız takımlarında forma giymiş 8 futbolcu yer alıyor. Daha önce Fransız takımlarında forma giyen Galatasaraylı futbolcular şöyle: “Mariano (Bordeaux), Michael Seri (Nice), Younes Belhanda (Montpellier-Nice), Mario Lemina (Lorient-Marsilya), Jimmy Durmaz (Toulouse), Sofiane Feghouli (Grenoble), Steven Nzonzi (Amiens) ve Radamel Falcao (Monaco).”

  • Tuchel: Kalitemizi göstermek istiyoruz
  • Paris Saint-Germain Teknik Direktörü Thomas Tuchel, “Herkes bana G.Saray stadının ve atmosferinin inanılmaz olduğunu söyledi. İyi bir maç çıkarmak istiyoruz. Böyle bir atmosferde büyük bir takıma karşı kalitemizi kanıtlamak istiyoruz” dedi. Bugünkü maçın zor geçeceğini ifade eden Alman çalıştırıcı, “Daha zor şartlarda ve deplasmanda oynayacağız. 3 tane iyi maç çıkardık. Takımın aynı doğrultuda oynaması gerekiyor” diye konuştu. G.Saray’da Falcao ve Babel gibi kaliteli oyuncular olduğuna dikkat çeken Tuchel, “Falcao gibi 9 numaraya karşı oynamak zordur, ona karşı özel bir önlem almayacağız. Takım zaten onu yakından tanıyor” ifadelerini kullandı.




#Radamel Falcao
#Galatasaray
#UCL
#PSG
5 years ago