|

Pacquiao rakibini Twitter'dan belirledi

Dünya Boks Organizasyonu (WBO) yarı orta sıklet şampiyonu Filipinli Manny Pacquiao, Büyük Britanyalı Amir Khan ile unvan maçında karşılaşacak.

Yeni Şafak
13:09 - 26/02/2017 Pazar
Güncelleme: 13:21 - 26/02/2017 Pazar
AA
Sekiz farklı sıklette dünya şampiyonu olmayı başaran tek boksör Pacquiao.
Sekiz farklı sıklette dünya şampiyonu olmayı başaran tek boksör Pacquiao.

Pacquiao'nun sosyal medyadaki Twitter hesabından sıradaki rakibini belirlemek için yaptığı ankette, sporseverlerin en fazla oyunu (yüzde 48) alan isim Khan oldu. Anketin sonuçlanmasıyla açıklamada bulunan 38 yaşındaki Pacquiao, "Sporseverlerin istediği gibi 23 Nisan'da gerçekleştirilecek unvan maçı için iki taraf arasında yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı" ifadelerini kullandı.



Sekiz farklı sıklette dünya şampiyonu olmayı başaran tek boksör Pacquiao, Nisan 2016'da ringlere veda etmişti. Kariyerinde 59 galibiyet, 6 yenilgi, 2 beraberliği bulunan tecrübeli boksör, Kasım 2016'da ringlere dönme kararı almış ve ABD'li Jessie Vargas'ı hakem kararıyla yenerek WBO yarı orta sıklet kemerinin sahibi olmuştu.



Kariyerinde 31 galibiyet, 4 mağlubiyeti bulunan 30 yaşındaki Khan ise son olarak Mayıs 2016'da Dünya Boks Konseyi orta sıklet unvan maçında karşılaştığı Meksikalı Saul Alvarez'e nakavtla yenilmişti.








#Manny Pacquiao
#Amir Khan
7 yıl önce